Copil de 3 ani diagnosticat cu ciumă bubonică, în China

De Daniel Murărescu.
Publicat: 28.09.2020, 20:00.
Actualizat: 28.09.2020, 20:07

Un copil de trei ani din provincia Yunnan, China, a fost diagnosticat cu ciumă bubonică. Oficialii chinezi au declanșat anchete epidemiologice, au impus carantine locale și au început să măsoare temperatura localnicilor.

caz de ciumă bubonică în Mongolia

Specialiști din Mongolia, în zona în care un adolescent de 15 ani a murit din cauza ciumei, 13 iulie 2020

Profimedia Images

Autoritățile chineze au anunțat un nou caz de ciumă bubonică în cursul zilei de duminică, în regiunea Menghai din Yunnan, aflată în sud-vestul țării. Potrivit Daily Mail, imediat după depistarea cazului, oficialii au activat un răspuns de urgență, pentru a preveni răspândirea bolii.

Copilul diagnosticat pozitiv are simptome ușoare și este într-o stare stabilă, sub tratament. Nu este clar cum s-a infectat, însă depistarea cazului s-a realizat după un program de screening la nivel național.

Descoperirea vine după ce Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză, aflată la granița cu Mongolia și Rusia, a raportat două decese cauzate de ciumă bubonică în luna august, fapt care a determinat autoritățile să închidă anumite localități și să carantineze localnici.

China riscă și o răspândire a bolii din țara vecină Mongolia, care a pus sub risc de ciumă 17 din cele 21 de provincii.

Ciuma Bubonică a decimat populația Europei, în secolul 14

Ciuma Bubonică a fost al doilea cel mai mare dezastru care s-a abătut asupra continentului european, după Marea Foamete din 1315 - 1317. Specialiștii estimează că a ucis între 30 și 60% din populația Europei, care a avut nevoie de 150 de ani pentru a ajunge la populația de dinaintea răspândirii bolii.

Istoricii au calculat că ciuma bubonică a făcut între 75 și 200 de milioane de victime la nivel mondial.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.