Antena Meniu Search
x

Copil de 3 ani diagnosticat cu ciumă bubonică, în China

Un copil de trei ani din provincia Yunnan, China, a fost diagnosticat cu ciumă bubonică. Oficialii chinezi au declanșat anchete epidemiologice, au impus carantine locale și au început să măsoare temperatura localnicilor.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.09.2020, 20:07

caz de ciumă bubonică în Mongolia
Specialiști din Mongolia, în zona în care un adolescent de 15 ani a murit din cauza ciumei, 13 iulie 2020 - Profimedia Images
  • Copilul are simptome ușoare și se află sub tratament
  • Autoritățile au luat deja primele măsuri de prevenție
  • Ciuma bubonică se poate trata cu antibiotice

Autoritățile chineze au anunțat un nou caz de ciumă bubonică în cursul zilei de duminică, în regiunea Menghai din Yunnan, aflată în sud-vestul țării. Potrivit Daily Mail, imediat după depistarea cazului, oficialii au activat un răspuns de urgență, pentru a preveni răspândirea bolii. 

Copilul diagnosticat pozitiv are simptome ușoare și este într-o stare stabilă, sub tratament. Nu este clar cum s-a infectat, însă depistarea cazului s-a realizat după un program de screening la nivel național.

Descoperirea vine după ce Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză, aflată la granița cu Mongolia și Rusia, a raportat două decese cauzate de ciumă bubonică în luna august, fapt care a determinat autoritățile să închidă anumite localități și să carantineze localnici.

China riscă și o răspândire a bolii din țara vecină Mongolia, care a pus sub risc de ciumă 17 din cele 21 de provincii.

Ciuma Bubonică a decimat populația Europei, în secolul 14

Ciuma Bubonică a fost al doilea cel mai mare dezastru care s-a abătut asupra continentului european, după Marea Foamete din 1315 - 1317. Specialiștii estimează că a ucis între 30 și 60% din populația Europei, care a avut nevoie de 150 de ani pentru a ajunge la populația de dinaintea răspândirii bolii.

Istoricii au calculat că ciuma bubonică a făcut între 75 și 200 de milioane de victime la nivel mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Copil de 3 ani diagnosticat cu ciumă bubonică, în China