Antena Meniu Search
x

Galerie foto Copilă de 13 ani testată pentru Covid-19 află că are şi lucemie, în America

O fată de 13 ani a ajuns la medic având simptome de Covid-19, însă, în urma analizelor, medicii s-au întors şi cu un diagnostic teribil: leucemie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.12.2020, 12:57

  • Copila observase simptomele de câteva săptămâni.
  • Îi era frică şi nu spusese nimănui.

Când Ariel Griffith, o adolescentă din Myrtle Beach, Carolina de Sud, a avut probleme cu respirația, a fost internată şi tratată la spitalul Grand Strand Medical Center pentru COVID-19, pneumonie și sepsis.

Problemele nu s-au oprit însă acolo. La scurt timp, medicii au cerut să îi facă mai multe teste pentru că ceva nu părea în regulă, iar eleva de clasa a 8-a a primit un diagnostic mai mult decât dureros: leucemie.

Ariel, în vârstă de 13 ani, elevă la şcoala generală Ocean Bay Ocean luptă acum pentru propria viaţă, legatăd e un ventilator şi un tub de alimentare, internată la Universitatea Medicală din Carolina de Sud din Charleston.

Copila observase simptomele de câteva săptămâni, dar de frică nu spusese nimănui

Totul a început în data de 1 decembrie, când tatăl ei vitreg a fost confirmat pozitiv cu Sars-Cov 2. Ea era negativă, potrivit mamei sale, Lauren Hocin însă lucrurile s-au schimbat câteva zile mai târziu.

„Am început să ne simțim rău pe 5 decembrie. Până marți, ea vomita și nu putea să mănânce. Știam că el era pozitiv, aşa că am presupus automat că şi noi ne-am pozitivat” a declarat mama, potrivit Today. „Când m-am dus să o trzesc faţa ei părea umflată în zona ganglionilor. I-am spus că nu mi se pare în regulă”.

Ariel a mărturisit că observase, dar îi era teamă să spună cuiva. Stătuse în acea stare de câteva săptămâni întregi.

Ulterior fata a mers la medic pentru a se testa în urma simptomelor de Covid apărute şi a fost confirmată pozitiv.

„Nu pot să vă spun cât de recunoscătoare sunt pentru doctorul respectiv”, a adăugat Lauren Hocin. „În loc să spună că ganglionii limfatici sunt umflați din cauza coronavirusului, ea a insistat asupra unui test de sânge. Aşa am aflat că numărul de celule albe din sânge era fost foarte scăzut, împreună cu trombocitele și a fost trimisă la camera de urgență”.

Ultimele zile au fost un coşmar pentru familie

Când afli că propriul tău copil are nu doar Covid-19, dar şi leucemie, durerea pe care o simţi este cruntă, inexplicabilă, de necomparat.

Ariel a început chimioterapia vinerea trecută, pe 18 decembrie. În timp ce ultimele zile au fost un coșmar pentru familie, mama ei a declarat că s-a simţit încurajată de îmbunătăţirile pe care le simte în starea de sănătate a fiicei sale. Duminică a aflat că leucemia nu este prezentă şi în coloana vertebrală a fetei.

"Ariel se simte bine. Se luptă pentru viața ei. Este încă pe ventilator și au adăugat un tub de alimentare la care răspunde bine. Plămânii ei nu sunt suficient de puternici pentru a respira singură, au încercat să nu îi mai administreze anumite medicamente pentru a vedea cum reacţionează, dar nu a fost bine, aşa că medicii au revenit la tratamentul iniţial. A fost un roller coaster cel puțin, dar să văd că are unele îmbunătățiri... este visul meu. Este pe un ventilator. O mașină respiră pentru ea. Au încercat să o trezească zilele trecute și nu au reuşit. Nu se descurca bine. Avea crize puternice de tuse. Trebuie să învingă Covid pentru a se putea lupta cu leucemiaa mai scris mama ei pe o pagină de donaţii Gofundme, unde oamenii binevoitori oferă donaţii necesare tratamentului şi spitalizării.

Ariel Griffith a fost intubată şi a început tratamentul cu chimioterapie

Facebook/ Laurel Hocin

Femeia a fost inspirată să împărtăşească povestea fiicei sale după ce a citit despre lupta altei mame care şi-a susţinut în urmă cu câteva luni copilul bolnav de cancer. Este liniştită că Ariel poate face chimioterapie în timp ce este tratată şi pentru coronavirus şi face faţă situaţiei celebrând „micile schimbări bune”.

Speră de asemenea ca şi celelalte mame să prindă o doză de speranţă şi de curaj pentru copilaşii lor încercaţi de greutăţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Copilă de 13 ani testată pentru Covid-19 află că are şi lucemie, în America