Antena Meniu Search
x

La doar 12 ani, un băiat din Statele Unite se pregăteste să devină student

Considerat un adevărat geniu, copilul a uimit lumea cu performanțele sale. La doar 9 luni citea deja limbajul semnelor, iar la 2 ani era expert în calcule matematice.

de Redactia Observator

la 14.10.2020, 16:54

Vezi și
  • Membru oficial MENSA încă de la vârsta de 3 ani, Caleb nu s-a bucurat de o copilărie normală. Pentru că era cu mult peste nivelul colegilor săi, micul geniu era de multe ori marginalizat și batjocorit.

Pasionat de inginerie aerospațială, băiatul visează acum să lucreze pentru Elon Musk, fondatorul companiei Tesla şi SpaceX.

Caleb Anderson: Nu sunt foarte inteligent. Pur și simplu asimilez informațiile foarte repede. Dacă învăț repede, atunci pot avansa repede.

Modest și pasionat de învățătură, Caleb Anderson este un copil aparte. La 12 ani urmează să devină cel mai tânăr student de la Georgia Institute of Techology. Deși decomandată nu a fost admis, tânărul a vizitat deja laboaratoarele în care ar putea să facă experimente peste doar câteva săptămâni.

Mark Costello, profesor: Este un candidat ideal pentru programul nostru și poate avea un succes mare.

Cu un coeficient de inteligență cu care doar 2% din oameni se pot lăuda, Caleb este un geniu în adevăratul sens la cuvântului. La doar 4 săptămâni o copia pe mama lui iar la 9 luni știa limbajul semnelor. La 1 an citea cursiv Constituția iar la 2 ani era expert în fracții matematice.

Clair Anderson, mama lui Caleb: Nu cred că a existat un lucru, din ceea ce a făcut Caleb până acum, care să ni se pară normal.

Membru oficial MENSA încă de la vârsta de 3 ani, Caleb nu s-a bucurat de o copilărie normală. Pentru că era cu mult peste nivelul colegilor săi, micul geniu era de multe ori marginalizat și batjocorit. Cea mai dificilă perioadă au fost anii de gimnaziu.

Caleb Anderson: Copiii mă priveau de sus și se comportau cu mine ca și cum aș fi o anomalie. Ceea ce sunt, într-un fel.

Coșmarul a luat sfârșit, însă, în urmă cu un an atunci când a absolvit liceul. Pasionat de științele exacte, Caleb a început de atunci să studieze inginerie aerospațială. Părinții visează însă la mai mult de la el.

Vor ca fiul lor să devină în viitor un soț iubitor și un tată minunat. Până atunci, Caleb are planuri mărețe. Vrea să își termine studiile și să lucreze pentru Elon Musk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » La doar 12 ani, un băiat din Statele Unite se pregăteste să devină student