Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator de la Londra: culisele încoronării Regelui Charles al III-lea. Festivităţile se ţin lanţ şi zilele următoare

Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster. Trimisul special Observator în Marea Britanie, Mădălina Iacob, a simţit emoţia ceremoniei de încoronare din mijlocul a milioane de britanici şi turişti străini.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 06.05.2023, 20:43

Vezi și

"Sunt norocoasă să fiu aici astăzi şi să trăiesc o zi istorică, în inima Londrei, o zi pe care nu o vom uita prea curând. 6 mai 2023, ziua în care a fost încoronat Regele Charles al III-lea, cel mai vârstnic suveran din istorie. A fost o energie nemaivăzută aici, printre oamenii care priveau pe ecranele uriaşe toată acestă transmisiune live de la ceremonia de încoronare. "God Save the King" răsuna în tot regatul, oamenii aplaudau, se bucurau, am văzut şi persoane cu lacrimi în ochi. Apoi au scos steagurile, şampania şi au început să petreacă", spune Mădălina Iacob, reporter Observator.

Culisele încoronării Regelui Charles al III-lea. Ce urmează zilele viitoare

"Barurile se vor închide mai târziu în această noapte, iar mâine urmează o zi festivă, plină de bucurie. Urmează marele prânz al încoronării, atunci când vor fi organizate fel de fel de petreceri în toată ţara. Seara urmează un concert la Castelul Windsor, acolo unde vor fi prezenţi artişti din toată lumea. Luni e zi liberă naţională, iar toate acţiunile sunt dedicate voluntariatului", adaugă Mădălina Iacob, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator de la Londra: culisele încoronării Regelui Charles al III-lea. Festivităţile se ţin lanţ şi zilele următoare