Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă Observator din Istanbul. Reacţia oamenilor îndureraţi, veniţi în pelerinaj la locul atentatul din Turcia. Cum încearcă să îşi revină din şoc

Explozia de duminică, din Turcia, a făcut cel puţin şase victime, iar alte 81 de persoane au fost rănite, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi. Corespondentul Observator Bianca Iacob, aflată la Istanbul, a vorbit cu localnicii. Oamenii au povestit care este atmosfera la o zi după atentat şi cum înceacă să-şi revină din şoc.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 14.11.2022, 19:40

Vezi și

"Oamenii încearcă să fie uniţi, solidari şi să treacă peste situaţia creată de atentatul terorist care, la fel ca oricare astfel de situaţie, provoacă frică. Însă împreună vor să treacă peste teamă şi s-au adunat în locul unde s-a petrecut ieri atentatul terorist. Au adus flori, ţin momente de reculegere şi încearcă să transmită în acest fel şi un mesaj către familiile victimelor atentatului. Vedem aici oamenii adunaţi - şi au fost foarte multe valuri de persoane care au trecut ai pe la acest loc de pelerinaj", spune Bianca Iacob, corespondent Observator la Istanbul.

Turcia, îndoliată de atentatul din Istanbul

"Vorbeam cu jurnaliştii, dincolo de cameră, şi spuneau că ei sunt obişnuiţi cu atentatele, cel puţin în Istanbul - cele două din 2016 şi 2019. Au învăţat o lecţie a solidarităţii şi a unităţii. Am stat de vorbă şi cu românii care locuiesc aici. Printre ei este şi Narcisa, care înainte să vină aici m-a întrebat dacă este sigur să vină. Pe stradă sunt poliţişti înarmaţi, iar azi au fost şi controale la sânge pe fiecare intrare şi ieşire a bulevardului. Controalele continuă al Istanbul, pentru că Turcia sigur va reacţiona, ca răspuns la acest atac terorist", adaugă Bianca Iacob, corespondent Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Corespondenţă Observator din Istanbul. Reacţia oamenilor îndureraţi, veniţi în pelerinaj la locul atentatul din Turcia. Cum încearcă să îşi revină din şoc