Antena Meniu Search
x

Video Costel şi Florin, doi deţinuţi români în Italia, au evadat din închisoare: "Erau în stuf, epuizaţi de căldură"

Costel Stranueanu și Florin Covaciu, doi tineri deţinuţi români, au evadat ieri dimineaţă din închisoarea San Donato din Pescara, Italia. Au fost găsiţi după câteva ore, se ascundeau pe un pat de stuf şi erau epuizaţi de căldură.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.08.2021, 15:48

Vezi și

Costel şi Florin, în vârstă de 25 şi, respectiv, 23 de ani, au evadat din închisoarea San Donato din Pescara, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00. Potrivit publicaţiei italiene Il Centro, cei doi români au reușit să escaladeze gardurile închisorii în timpul exercițiilor fizice. Martorii spun că a durat câteva minute până când deţinuţii au ajuns la drum şi s-au făcut nevăzuţi. Unii vorbesc despre patru minute, alţii susţin că ar fi vorba, de fapt, de mai puţin de două minute.

Vânătoarea celor doi fugari a început imediat ce gardienii penitenciarului au declanşat alarma. O fotografie cu cei doi a fost distribuită în regiune, iar zeci de carabinieri şi ofițeri de penitenciar au început să perie zona.

Denis Stranueanu Costel și Florin Covaciu

abruzzolive.it

După câteva ore de căutări, cei doi români au fost găsiţi. Se ascundeau pe un pat de stuf şi erau epuizaţi de căldură. Au fost săltaţi şi duşi înapoi la închisoare.

Pe acelaşi subiect

Sindicatele poliţiştilor italieni din penitenciare sunt revoltaţi: "Au evadat cu o uşurinţă jenantă" 

Reprezentanţii sindicatelor poliţiei din penitenciare sunt revoltaţi în urma acestui incident, denunţând uşurinţa "jenantă" cu care deținuții au reușit, în ultima perioadă, să evadeze din închisoarea San Donato. "Dubla evadare care a avut loc în această dimineață din închisoarea Pescara confirmă faptul că intervențiile pe care le-am solicitat ministerului și pentru care am primit asigurări din partea birourilor guvernamentale sunt mai necesare ca niciodată. Ce se întâmplă în structura penitenciarului din Pescara este aberant şi paradoxal, se fac grave compromisuri de ordine și securitate și pentru comunitatea publică. Această situație pune atât personalul poliției închisorii, cât și cetățenii din Pescara în faţa unor riscuri grave. Și toate investigațiile interne trebuie activate imediat pentru a înțelege în detaliu dinamica acestor evadări", a declarat vicepreședintele Consiliului Regional, Domenico Pettinari, potrivit pescaranews.ro.

Il Centro a publicat imagini din momentul capturării celor doi români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Costel şi Florin, doi deţinuţi români în Italia, au evadat din închisoare: "Erau în stuf, epuizaţi de căldură"