Antena Meniu Search
x

Cozonac de Crăciun de câteva tone, prezentat la Târgul de Crăciun din Dresda

Moment solemn la Târgul de Crăciun din oraşul german Dresda. Un uriaş cozonac de câteva tone a fost prezentat oficial publicului.

la 10.12.2017, 11:18
Vezi și

Moment solemn la Târgul de Crăciun din oraşul german Dresda. Un uriaş cozonac de câteva tone, mândria patiserilor din oraş, a fost prezentat oficial publicului. Bineînţeles, cozonacul n-a rămas prea multă vreme întreg.

O gardă în costume de epocă, însoţită de fanfară, a escortat uriaşul cozonac până în marea piaţă din Dresda, unde este amenajat Târgul de Crăciun. Impresionanta prăjitură a călătorit într-un atelaj special, tras de câteva perechi de cai puternici.

În acest an, mega - cozonacul a cântărit 3300 de kilograme. Reţeta a fost una tradiţională.

Printre ingrediente se numără migdalele, stafidele, făina de grâu, untul cel mai bun, suc de portocale şi lămâie şi mai ales multă dragoste pentru meseria noastră. Acesta este cozonacul nostru simbolic din Germania, cozonacul de Crăciun.  

Cozonacul a fost tăiat, mai întâi, cu un cuţit pe măsura lui. Apoi, maeştrii patiseri care îl preparaseră l-au împărţit, cu aceeaşi voie bună, în mii de bucăţele. Acestea au fost oferite vizitatorilor târgului, nerăbdători să şi guste prăjitura pe care până atunci doar o admiraseră. Cu toţii au avut numai cuvinte de laudă.

Preţioasele bucăţi de cozonac au fost vândute cu o sumă simbolică, destinată unei acţiuni caritabile.

Tradiţia marelui cozonac datează din 1730, dar festivalul care-i este dedicat, în cadrul târgului de Crăciun, este organizat cu regularitate de doar 24 de ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cozonac de Crăciun de câteva tone, prezentat la Târgul de Crăciun din Dresda

Breaking News

Scandal de corupție în Parlamentul European. O vicepreședintă a fost reținută într-un dosar în care...

Scandal de corupție în Parlamentul European. O vicepreședintă a fost reținută într-un dosar în care ar fi implicat și Qatarul