Antena Meniu Search
x

Video Crăciunul, misiune imposbilă pentru şoferii români de TIR blocaţi în Anglia: "Ce se va întâmpla cu noi? Este inexplicabil!"

Crăciunul petrecut acasă devine o misiune imposibilă pentru sutele de români blocaţi de patru zile la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa. Parisul a anunţat că va deschide frontiera doar pentru cei care au un test negativ la coronavirus. Însă pentru ca autorităţile din Marea Britanie să-i testeze pe toţi este nevoie de mai multe zile.

Vezi și
  • Sute de şoferi români îşi vor petrece Crăciunul izolaţi în cabina de TIR.
  • Sunt epuizaţi, înfometaţi şi se simt abandonaţi.  

Este imaginea furiei. Prizonieri la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa, de 4 zile, şoferii de TIR s-au răfuit cu poliţia.

Sunt disperaţi.

Nu mai au mâncare, apă şi nici speranţa că vor reuşi să ajungă acasă de Crăciun.  

Nu au încredere deloc în autorităţi. Vedem mai multe îmbrânceli acum. S-au strâns deja peste 10.000 de camioane şi maşini care trebuie să traverseze Canalul Mânecii. 1.500 sunt doar la Dover, unde li s-a permis să parcheze pe pista unui aeroport scos din uz. 

Şoferii îşi vor petrece Crăciunul izolaţi în cabina de TIR

Printre cei blocaţi acolo, sunt şi sute de români. Şi pentru ei devine tot mai clar că îşi vor petrece Crăciunul izolaţi în cabina de TIR. Sunt epuizaţi, înfometaţi şi se simt abandonaţi.  

Catana Florian, şofer român: Nu mă simt deloc bine. Sunt obosit şi dezamăgit şi nu am cuvinte pentru ce se întâmplă. Ce se va întâmpla cu noi? Este inexplicabil!

Inclusiv armata s-a alăturat personalului medical pentru a ajuta la efectuarea testelor rapide de COVID. Doar cu un test negativ se poate trece graniţa. Cu toate acestea, numărul celor blocaţi este prea mare, iar testarea va dura mai multe zile. În plus, autorităţile britanice au anunţat că noaptea nu efectuează teste COVID.

În tot acest haos, ministrul britanic al Sănătăţii vine cu altă veste şoc. O altă variantă mutată a virusului a fost depistată. De data aceasta ar fi venit din Africa de Sud.

Matt Hancock, Ministrul britanic al Sănătăţii: Am detectat două cazuri ale unei alte variante de coronavirus aici, în Marea Britanie. Ambele sunt contacte de cazuri care au călătorit din Africa de Sud în ultimele săptămâni.

În plus, un cercetător din Regat a declarat că, cel mai probabil, mutaţia coronavirusului care se propagă de mai multe zile în Regatul Unit şi care a dus la izolarea ţării, s-a răspândit deja în toată Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Crăciunul, misiune imposbilă pentru şoferii români de TIR blocaţi în Anglia: "Ce se va întâmpla cu noi? Este inexplicabil!"