Antena Meniu Search
x

Cu sau fără casieri în supermarketuri? Un lanţ de magazine din UK elimină complet casele de marcat self-service

Când vine vorba de cumpărături, se pare că există două tipuri de oameni în lume: cei care preferă să-şi scaneze singuri produsele și cei care preferă interacțiunea cu un casier.

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 17:31

Cu sau fără casieri în supermarketuri? Un lanţ de magazine din UK elimină complet casele de marcat self-service
Cu sau fără casieri în supermarketuri? Un lanţ de magazine din UK elimină complet casele de marcat self-service - Profimedia

Booths, un mic lanț de magazine din Anglia, a decis și a anunțat săptămâna aceasta că va scăpa de casele automate de scanare a produselor din toate cele 28 de magazine, cu excepția a două. Ei se opun unei tendințe care a transformat modul în care oamenii fac cumpărături, scrie The New York Times.

Clienţii spun că au întotdeauna probleme cu casele de "self-checkout"

"Întotdeauna există o problemă", a spus Sandra Abittan, în timp ce ieșea vineri dintr-un supermarket local Tesco din nord-vestul Londrei, observând că deseori trebuie să aștepte să o ajute cineva atunci când folosește o casă automată.

În ultimii 20 de ani, plățile automate au fost în creștere în întreaga lume. Multe lanțuri și-au extins numărul caselor de "self-checkout" în perioada pandemiei.

Pe acelaşi subiect

În 2016, un studiu cu privire la comercianţii din SUA, Marea Britanie şi alte ţări europene a scos la iveală faptul că vânzările magazinelor care folosesc sistemul de "self-checkout" au scăzut cu 4%.

Nimic nu se compară cu interacţiunea umană

Booths, care are aproximativ 3.000 de angajați, a declarat într-un comunicat că faptul că angajații săi interacționează cu clienții le oferă o experiență mai bună. "Ne-am bazat nu numai pe ceea ce credem că este cel mai potrivit lucru de făcut, ci și pe faptul că am primit feedback de la clienții noștri", a spus compania. 

Unele persoane rămân totuşi fidele caselor de self-pay

La un Tesco din nord-vestul Londrei, în timpul pauzei de prânz de vineri, majoritatea oamenilor păreau să aleagă opțiunea de auto-checkout, în mare parte deoarece coada era într-adevăr mai scurtă decât cea pentru casele de marcat obişnuite. 

Dar eliminarea completă a caselor de "self-checkout", așa cum a anunțat Booths că va face, ar fi o "idee proastă", a spus doamna Abittan.

Ea a folosit casa de "self-checkout"  pentru a evita așteptarea la coadă și totul a decurs fără probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Cu sau fără casieri în supermarketuri? Un lanţ de magazine din UK elimină complet casele de marcat self-service