Antena Meniu Search
x

Cum a aflat premierul Noii Zeelande de moartea Reginei Elisabeta a II-a

Premierul Jacinda Ardern a afirmat că Noua Zeelandă a aflat în zorii zile cu "mare tristeţe" despre decesul reginei Elizabeth a II-a. Ea spune că vestea i-a fost transmisă de un agent de securitate care a trezit-o din somn.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 08:56

Jacinda Ardern
Cum a aflat premierul Noii Zeelande de moartea Reginei Elisabeta a II-a. - Profimedia

Ardern a fost trezită la ora locală 04.50, dar, aşa cum a spus, a ştiut atunci când s-a dus la somn că starea reginei era gravă. Regina a fost primul monarh britanic care a vizitat naţiunea din sudul Pacificului, deschizând şedinţa parlamentului în 1953 şi revenind apoi încă de nouă ori. 

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

"Ultimele zile din viaţa reginei surprind felul în care a fost ea: lucrând până la capăt în numele oamenilor pe care i-a iubit”, a spus Ardern, referindu-se la monarhul care l-a numit marţi pe noul prim-ministru britanic. Ardern a spus că regina a definit noţiunile de "slujbă, caritate şi consecvenţă”, demonstrând, de asemenea, curaj şi compasiune de-a lungul deceniilor.

"O amintire puternică pe care o voi avea despre ea este râsul. A fost extraordinară”, a spus Ardern.

Steagurile vor fi arborate în bernă toată ţara până după înmormântarea reginei.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa sa scoţiană, Castelul Balmoral, deschizând o nouă eră pentru coroana britanică, căreia şi-a dedicat întreaga viaţă. Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea. Majestatea Sa şi Camilla, acum regina consoartă, au rămas joi seară la Balmoral, dar vor călători vineri la Londra, unde noul rege va avea o audienţă cu noul premier, Liz Truss. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cum a aflat premierul Noii Zeelande de moartea Reginei Elisabeta a II-a