Antena Meniu Search
x

Video Cum a păcălit-o jurnalistul Martin Bashir pe Prințesa Diana să se destăinuie, în interviul care i-a propulsat cariera

Prinţesa Diana a fost minţită şi manipulată ca să se destăinuie. Interviul secolului dat, în 1995, lui Martin Bashir, a fost obţinut prin înşelătorie, arată o anchetă cerută chiar de postul care l-a difuzat şi a ascuns adevărul 25 de ani.

de Redactia Observator

la 21.05.2021, 19:45

Vezi și

Pe banca acuzaţilor, BBC a prezentat scuze publice în timp ce copiii Dianei dau vina pentru moartea ei pe acea înşelăciune.

Interviul din 1995 a lovit cu forţa unui tsunami Familia regală. Regina i-a cerut lui Charles să divorţeze de Diana, după ce a auzit mărturisirile ”prinţesei inimilor”. 

Exclusivitatea BBC, obținută prin înşelătorie

Un sfert de secol mai târziu, BBC însuşi recunoaşte că exclusivitatea urmărită în prima difuzare de 23 de milioane de oameni a fost obţinută prin înşelătorie.

Pe acelaşi subiect

Prințul William: ”Modul înşelător în care a fost obţinut interviul a influenţat ceea ce a avut mama mea de spus. Acel interviu a contribuit la degradarea relaţiilor dintre părinţii mei. Angajaţii BBC au minţit şi au folosit documente false ca să obţină interviul cu mama mea. Au speculat temerile ei şi i-au provocat paranoia”.

Cum a fost păcălită Prințesa Diana

Un raport de 127 de pagini arată, printre altele, că jurnalistul Martin Bashir a falsificat extrase bancare ca să o facă să creadă că agenţii de corp erau plătiţi să o spioneze. Pe termen scurt, efectul a fost cel aşteptat - Diana a vorbit.

Copiii ei acuză însă că răul făcut de interviu i-a adus şi moartea. 

Prinţesa a murit în 1997 într-un accident rutier, după ce a refuzat protecţia agenţilor.

Tim Davie, director BBC: ”E o zi neagră pentru BBC. Ne mândrim că spunem adevărul şi suntem imparţiali, cu calitatea jurnalismului nostru. Cu 25 de ani în urmă ne-am trădat propriile standarde”.

BBC, scrisori de scuze pentru Familia regală

Regina, Prinţul Charles şi cei doi copii ai Dianei au primit, cu toţii, scrisori de scuze din partea directorului postului BBC. 

Din America, Prinţul Harry a reacţionat printr-un comunicat. 

Avea 12 ani la moartea mamei, în 1997, iar pierderea suferită l-a urmărit toată viaţa. Într-un documentar realizat de Oprah, Harry povesteşte că s-a refugiat în droguri şi alcool ca să suporte pierderea.

Prinţul Harry: ”Îmi doream să beau, să consum droguri, orice mă ajuta să nu mă mai simt durerea”.

Martin Bashir a demisionat săptămâna trecută invocând probleme de sănătate. Jurnalistul a cărui carieră a fost propulsată de acest interviu, recunoaşte că a greşit, dar susţine că alegerea a fost a Dianei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cum a păcălit-o jurnalistul Martin Bashir pe Prințesa Diana să se destăinuie, în interviul care i-a propulsat cariera