Meniu LIVE
Search
x

Reacţia lui Vladimir Putin când a fost întrebat dacă este un criminal, aşa cum a fost numit de Joe Biden

Vladimir Putin l-a lăudat pe fostul preşedinte Donald Trump spunând despre acesta că este „un individ extraordinar, talentat”. Putin şi Biden se vor întâlni miercuri la Geneva, într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea cu vedere la lacul Geneva.

De Redactia Observator la 12.06.2021, 14:36

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, înaintea întâlnirii cu preşedintele american Joe Biden, de săptămâna viitoare, că relaţiile SUA-Rusia sunt la punctul lor cel mai scăzut din ultimii ani.

„Avem o relaţie bilaterală care s-a deteriorat până la punctul cel mai scăzut din ultimii ani," a spus Putin într-un interviu NBC News şi citat de Reuters. Putin l-a lăudat pe fostul preşedinte Donald Trump spunând despre acesta că este „un individ extraordinar, talentat,” iar Biden, în calitate de politician de carieră, este „radical diferit faţă de Trump.”

Întrebat despre faptul că Biden l-a numit „criminal”, Putin a spus că a auzit zeci de astfel de acuzaţii. „Nu mă îngrijorează câtuşi de puţin acest lucru,” a răspuns liderul de la Kremlin. "Deci, în ceea ce privește retorica dură, cred că aceasta este o expresie a culturii americane în ansamblu ... Există unele lucruri profunde care stau la baza Hollywoodului. Macho. Ceea ce poate fi tratat ca artă cinematografică, dar aceasta face parte din cultura politică americană, unde este considerată normală. Apropo, nu aici, aici nu este considerat normal", a mai spus preşedintele rus. 

Biden nu caută conflicte

Pe acelaşi subiect

], la începutul unei vizite de opt zile în Europa săptămâna aceasta, a spus: „Nu căutăm conflicte cu Rusia. Vrem o relaţie stabilă şi previzibilă, dar am fost clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod ferm şi semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activităţi dăunătoare.”

În ceea ce priveşte recentele atacuri ransomware pe care Statele Unite le-au urmărit până în Rusia, Putin a negat orice cunoştinţă a piratărilor şi i-a cerut lui Biden să ajungă la un acord cu el cu privire la spaţiul cibernetic, potrivit NBC News.

Putin şi Biden se vor întâlni miercuri la Geneva, într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea cu vedere la lacul Geneva. Casa Albă a declarat că Biden va aborda subiecte privind atacurile ransomware provenite din Rusia, agresiunea Moscovei împotriva Ucrainei, închiderea disidenţilor şi alte probleme care au tensionat relaţia celor două ţări.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Vladimir Putin când a fost întrebat dacă este un criminal, aşa cum a fost numit de Joe Biden