Antena Meniu Search
x

Video Cum arată cel mai mare buncăr din lume: Este cât Palatul Parlamentului și ascunde un adevărat complex rezidenţial de lux

Milionarii planetei se pregătesc să trăiască în lux cel mai negru scenariu al omenirii. Ameninţările lui Putin cu arma nucleară şi al treilea Război Mondial sunt reclama perfectă pentru companiile care vând buncăre. În Rusia se cumpără cel puţin 120 în fiecare lună, iar americanii fac şi ei comenzi de zor. Cei mai pretenţioşi vor să aibă şi sub pământ condiţii VIP: cer SPA, cramă şi săli de cinema.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 22:15

Vezi și

Cel mai mare buncăr din lume este în Cehia. Pe o vale cu un peisaj fără seamăn, adăpostul stârneşte imaginaţia bogătaşilor. Proprietatea de 323 de mii de metri pătraţi, cât Palatul Parlamentului din Bucureşti, este înconjurată de ziduri înalte, sub care se ascunde un adevărat complex rezidenţial de lux. Superlativele sunt o grădină subterană imensă, cu lumină naturală, un bazin de înot şi un centru spa, plus o sală de cinema şi o pivniţă cu vinuri. Adăpostul blindat este protejat de o mulţime de sofisticate de securitate. Preţul ajunge la 10 milioane de dolari.

Cu facilităţi asemănătoare se mândresc şi italienii, care au transformat un adăpost antiaerian din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial într-un buncăr cu pisicine termale şi saune. La fel şi nemţii. Dacă nu ar fi vorba despre un buncăr folosit în situaţii extreme, ar putea fi descris ca un loc de vis, format din 34 de reşedinţe private cu suprafeţe de peste 230 de metri pătraţi fiecare.

Cum diferă buncărele americanilor de cele europene

Americanii le au şi ei pe ale lor. 575 sunt doar în Dakota de Sud. Acolo este cel mai mare complex de pe planetă, care poate ascunde peste 5.000 de oameni.

Pe acelaşi subiect

Dante Vicino, arhitect: Când armata a construit acest loc pentru cel de-Al Doilea Război Mondial, au avut totul, de la producţie şi fabricaţie, la depozitare. Ce am făcut noi din acest loc este acum comunitatea supremă de supravieţuire în afara lumii exterioare.

Locul oferă confortul unui oraş: cinematografe, săli de clasă, clinici medicale şi săli de gimnastică. Preţurile ajung la un sfert de milion de dolari. Tot în Statele Unite, o companie a început să construiască apartamente subterane după atentatele de la 11 septembrie 2001. Cumpărătorii nu au întârziat să apară.

Larry Hall, dezvoltator: Toţi oamenii noştri sunt milionari, sunt medici de succes, ingineri, avocaţi, oameni de afaceri internaţionali.

Cel mai ieftin apartament subteran cost un milion şi jumătate de dolari. Şi sunt destui americani care le folosesc ca pe a doua locuinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Cum arată cel mai mare buncăr din lume: Este cât Palatul Parlamentului și ascunde un adevărat complex rezidenţial de lux