Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video „Slow travel”, un concept tot mai popular în România, de la debutul pandemiei de coronavirus

Pandemia a schimbat modul în care ne petrecem vacanţele! Acum nu ne mai orientăm după cele mai mici preţuri. Pe primul loc e certitudinea că nu ne vom infecta cu coronavirus. Iar pentru alegerea unei destinaţii sigure, e nevoie de foarte multă documentare. Asta a dus la apariţia unui nou concept, intitulat "slow travel".

de Iulia Pop

la 12.02.2021 , 11:24

Agenţiile de turism s-au adaptat rapid acestui concept, ceea ce ne scuteşte să pierdem ore în şir pe Internet, în căutarea locului perfect pentru câteva zile de vacanţă.

Conceptul de "Slow travel" sau "turism fără grabă" există în România de ani buni şi presupune călătorii responsabile. Odată cu pandemia însă au devenit tot mai apreciate.

Sonja Isacov – turistă: Am fost în Apuseni într-un cătun cu 12 familii, am înţeles. Un grup foarte restrâns de 7 persoane. M-am bucurat foarte mult pentru că am putut să ne bucurăm din plin de experienţa avută acolo. Am reuşit parcă să mă întorc 100 de ani în timp.

Vezi și
Citește și:
Pe acelaşi subiect

Agenţii de turism specializaţi în acest tip de experienţe oferă inclusiv călătorii pe cont propriu, adaptate pentru nevoile fiecărui turist în parte. 

Lavinia Ilie - turistă: Eu nu mă deplasez decât în scaun cu rotile şi atunci am nevoie de anumite condiţii. Eu mi-am dorit să am internet, să am acces la alte zone turistice, să am acolo relaxare.

Totul a fost posibil la un conac din Ţinutul Secuiesc, construit în secolul 18.

Ciprian Sîrbu, manager platformă de călătorii: E foarte uşor în România pentru că e atât de natural. Comunităţile izolate sunt bucuroase să aibă parte de interes din partea străinilor.

Citește și:

Unde poți face slow-travel în România

La nivel mondial, anul trecut, călătoriile responsabile au fost în top 6 trenduri ale anului. Iar dorinţa turiştilor pare să rămână neschimbată. Conform unui studiu publicat de Booking.com, din 20.000 de oameni, peste 50% îşi doresc în continuare să călătorească responsabil. 

Ciprian Sîrbu, manager platformă de călătorii: Ideal ar fi ca fiecare călătorie să afecteze cât mai puţin locul vizitat. Pe de altă parte latura social-culturală, e important să respecţi cultura locală, să te interesezi despre ea, să interacţionezi cu localnicii şi e important ca acei bani pe care îi plăteşti să ajungă la respectiva comunitate locală.  

În România zonele recunoscute pentru "turismul fără grabă" sunt Munții Apuseni, Ținutul Pădurenilor, Ţinutul Secuiesc, Maramureș şi Bucovina. 

Citește și:

Ce este „slow-travel”

Slow Travel  este o ramura a miscarii slow food, care a luat nastere in 1980, ca un protest impotriva deschiderii unui restaurant McDonalds in Roma. Slow Food isi imagineaza o lume in care toti oamenii pot avea si se pot bucura de mancare buna pentru ei, buna pentru cei care o cultiva si buna pentru planeta, scrie slow-travel-romania.

Aceasta initiativa a contribuit la formarea unui nou stil de viata, cunoscut ca Slow Movement, in care relatia este cuvantul cheie: relatia cu mancarea, relatia cu familia, relatia cu oamenii sau cu locurile pe care le vizitezi.

Calatoria de tipul slow este cea care contribuie activ la conservarea naturii, la bunastarea micilor comunitati si la promovarea unui stil de viata responsabil.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Credeţi că patronii HORECA ar trebui să permită clienților să aducă propriile recipiente pentru mâncare la pachet?
Observator » Ştiri sociale » „Slow travel”, un concept tot mai popular în România, de la debutul pandemiei de coronavirus