Antena Meniu Search
x

Curățenie în Armata Ucrainei: percheziții la 200 de centre de recrutare, în toiul contraofensivei. Cum erau scăpați de front unii recruți

Război în Ucraina. Peste 200 de centre de înrolare militară au fost percheziţionate în Ucraina, cu scopul eradicării unui sistem de corupţie care le permite recruţilor să scape de armată, a anunţat Parchetul, în toiul unei contraofensive ucrainene, relatează AFP.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 23.08.2023, 15:46

bărbat cercetat în Ucraina
Curățenie în Armata Ucrainei: percheziții la 200 de centre de recrutare, în toiul contraofensivei. Cum erau scăpați de front unii recruți - Shutterstock (arhivă)

”Forţele de ordine au descoperit sisteme de corupţie la scară mare în aproape toate regiunile ţării (...). În prezent peste 200 de percheziţii simultane au loc”, anunţa marţi într-o postare pe Telegram Pachetul.

Anchetatorii suspectează ”implicarea unor funcţionari de la Birouri de Înrolare militară şi a celor însărcinaţi cu examene medicale şi sociale”, preciza el, potrivit news.ro.

Mită pentru certificate de invaliditate, în Armata Ucrainei

Potrivit anchetei, în schimbul mitei, ”funcţionari au ajutat cetăţeni să obţină certificate de invaliditate sau să fie recunoscuţi temporar inapţi. Acest lucru le permitea să amâne sau să evite serviciul militar”, precizează Parchetul.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a destituit, la începutul lui august, toţi conducătorii regionali însprcinaţi cu recrutarea militară, evocând un sistem care permite trecerea ilegală a recruţilor ”de cealaltă parte a frontierei”.

Şeful statului ucrainean a îndemnat la plasarea la conducerea recrutării militare a unor militari care au luptat pe front.

Curupție endemică în rândul comandanților ucraineni

La sfârşitul lui iulie, autorităţile ucrainene au anunţat arestarea unui fost comisar militar însărcinat cu mobilizarea, acuzat de corupţie.

Lupta împotriva corupţiei, endemică în Ucraina, care era una dintre cele mai sărace ţări din Europa înaintea invaziei ruse, este una dintre condiţiile impuse de Uniunea Europeană în vederea păstrării statutului de stat candidat la aderarea la UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri externe » Curățenie în Armata Ucrainei: percheziții la 200 de centre de recrutare, în toiul contraofensivei. Cum erau scăpați de front unii recruți