Antena Meniu Search
x

Cutremur cu magnitudinea de 7.3 pe Richter, în Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 7.3 pe Richter a zguduit, luni, estul Indoneziei, anunță Institutul american de geofizică USGS. Seismologii nu au declanșat alerta de tsunami.

de Redactia Observator

la 24.06.2019, 08:32

Cutremur în Indonezia
Cutremur violent în estul Indoneziei, 24 iunie 2019 - USGS

Un cutremur cu magnitudinea de 7.3 pe Richter a zguduit, luni, estul Indoneziei, anunță Institutul american de geofizică USGS. Seismologii nu au declanșat alerta de tsunami.

Cutremuruk a avut loc la o adâncime de 208 kilometri, în mare, la sud de Insula Ambon, la ora locală 11:53 (5:53, ora României).

Centru de Alertă de Tsunami la Pacific nu a emis nicio alertă după seismul de mare adâncime.

Cu puţin timp înainte, un cutremut de magnitudinea 6.1 a avut loc în Papua Noua Guinee, în estul arhipelagului indonezian. Epicentrul acestui seism, localizat la o adâncime de 21 de kilometri, s-a situat la 240 de kilometri vest de oraşul Abepura, informează USGS.

Potrivit news.ro, imediat după cele două cutremure nu existau informaţii despre victime sau pagube.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule şi insuliţe, care s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi eurasiatică - se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o puternică activitate sieismică.

Anul trecut, un cutremur de magnitudinea 7.5, urmat de un tsunami, la Palu, pe Insula Sulawesi, s-a soldat cu peste 2.200 de morţi şi mii de persoane date dispărute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cutremur cu magnitudinea de 7.3 pe Richter, în Indonezia