Meniu
Search
x

Cutremur puternic de 7,4 în Indonezia. Autorităţile au emis alertă de tsunami

Un puternic cutremur a avut loc marţi în largul coastei provinciei indoneziene Sulawesi, fapt care a determinat autorităţile să evacueze case şi clădiri.

De Redactia Observator la 14.12.2021, 08:52

Seismul, înregistrat în jurul orei locale 10:30, a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter. Potrivit autorităţilor, cea mai afectată este regiunea East Nusa Tenggara. Indonezia a emis alertă pentru tsunami după ce cutremurul a avut loc la o adâncime de doar 10 km, în Marea Flores.

Un spital şi un hotel au fost evacuate

Nu au fost, momentan, înregistrate victime. Înregistrările video publicate online arată locuitorii din oraşul Makassar fugind din magazine şi clădiri, potrivit news.ro. Există informaţii că un spital şi un hotel au fost evacuate. În Larantuka, oraş din estul regiunii Nusa Tenggara, s-a spus că localnicii au fost „panicaţi”.

„Toţi erau şocaţi. Fugeau din case. Unii erau pregătiţi să fugă pe dealuri”, a povestit un localnic. El a adăugat că mulţi au revenit la activităţile normale şi că nu există semn de tsunami.

Pe acelaşi subiect

Cutremurele sunt obişnuite în Indonezia, arhipelagul aflându-se în Cercul de Foc al Pacificului.

Cel mai grav seism recent care a afectat Indonezia a avut loc pe 26 decembrie 2004. În urma cutremurului de 9 grade pe scara Richter înregistrat în Oceanul Indian, un tsunami a lovit coastele mai multor ţări, precum Indonezia, Sri Lanka, India, Maldive şi Thailanda, şi a ucis 225.000 de oameni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cutremur puternic de 7,4 în Indonezia. Autorităţile au emis alertă de tsunami