Antena Meniu Search
x

CUTREMUR violent în Italia. Mărturii cutremurătoare ale românilor de la locul tragediei: "A fost ca-n infernul lui Dante"

Cutremurul din Italia a ucis şi un român. Este o femeie despre care încă nu se cunosc prea multe detalii. Un urmă cu câteva minute, ministerul român de Externe a anunţat bilanţul tragic. Alţi doi români sunt răniţi, iar 9 conaţionali sunt daţi dispăruţi.

Vezi și

Cutremurul din Italia a ucis şi un român. Este o femeie despre care încă nu se cunosc prea multe detalii. Un urmă cu câteva minute, ministerul român de Externe a anunţat bilanţul tragic. Alţi doi români sunt răniţi, iar 9 conaţionali sunt daţi dispăruţi.

"A fost ca-n infernul lui Dante". Asta şi-au spus români şi italieni, aflaţi în mijlocul dezastrului din centrul peninsulei. Seismul de magnitudine 6,2 pe Richter a ucis cel puţin 80 de oameni, mulţi dintre ei copii. Alţi peste 150 de oameni sunt dispăruţi.

Zone întregi din apropierea oraşului medieval Perugia au fost făcute una cu pământul. Căutările în munţii de dărâmături sunt departe de a fi încheiate.

"Jumătate din oraş practic nu mai există", este declaraţia tulburătoare a primarului din Amatrice, Sergio Perozzi.

Cutremurul s-a produs la ora locală 3 şi 36 de minute. Epicentrul e într-un sat de munte. Seismul de magnitudine 6 pe Richter e unul de suprafaţă. Ceea ce face să se resimtă puternic. Oraşe şi satele din apropiere sunt pur şi simplu făcute una cu pământul. Unda de şoc ajunge până la Roma, Rimini sau Napoli. Şi este urmată de alte aproape 100 de replici.

Un bătrân a fost scos după 8 ore de sub drămături. La fel şi Irina, o tânără a cărei naţionalitate este deocamdată necunoscută.

În zonă trăiesc şi muncesc mulţi români. Printre ei, şi familia Roman, originară din Maramureş.

"Am simţit că tremură toată casa, patul ni s-a mişcat până în mijlocul camerei, ne-a izbit de perete, am sărit din pat, nu am ştiut ce se întâmplă! Un dezastru! Lacrimi, sânge, durere, suferinţă!", spune Dorel Roman.

O altă româncă din Italia, Anda Anghele, a declarat: "Nu stăm acum să ne gândim ce putem lua şi ce nu putem lua. Trebuie să ne salvăm vieţile, nu?! Sunt copii morţi".

"Când pământul a început să se cutremure, coşmarul părea fără sfârşit. Au fost aproape 142 de secunde. Aproape două minute şi jumătate. În tot acest timp, ca orice părinte am încercat să-mi pun copilul la adăpost. Voiam să trăim. Milioane de oameni îşi vor aminti ceea ce au simţit azi-noapte", povesteşte corespondentul Observator, Mihaela Iordache.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » CUTREMUR violent în Italia. Mărturii cutremurătoare ale românilor de la locul tragediei: "A fost ca-n infernul lui Dante"