Antena Meniu Search
x

CUTREMURĂTOR! 30 de copii AU PIERIT în chinuri groaznice, într-un spital, din cauza unei FACTURI neplătite: "A fost un MASACRU"

Aproximativ 30 de copii au decedat într-un spital din India, din cauza lipsei oxigenului, informează The Washington Post.

Aproximativ 30 de copii au decedat într-un spital din India, din cauza lipsei oxigenului, informează The Washington Post.

Unul câte unul, bebeluși și copii mai mari au pierit joi noapte și în cursul zilei de vineri, părinții lor privind neputincioși cum se împuținau rezervele de oxigen de la spitalul de stat din regiunea Uttar Pradesh, în care erau internați.

Potrivit presei locale, un oficial a declarat că furnizarea de oxigen a fost întreruptă din cauza unei facturi neplătite.

Martorii au descris scen haotice în noaptea de joi spre vineri, după ce medicii și asistentele au început să împartă manuale de resuscitare părinților, pe măsură de rezervoarele de oxigen se goleau.

“Am văzut copii murind în jurul nostru. Este clar vina spitalului. Atât de mulți copii au murit din cauza lor“, a declarat tatăl unui băiețel care a decedat.

Oficialii spitalului și ai Ministerului Sănătății au infirmat însă că decesele ar fi fost provocate de o dispută pe tema facturii la oxigen, susținând că 60 de copii ar fi murit la acest spital, din data de 7 august, din varii motive.

Sâmbătă, părinții copiilor decedați și-au manifestat mânia față de cele întâmplate. “Este devastator că a trebuit să sufere în timp ce încerca să respire“, a declarat Manger Rajbhar, tatăl unei fetițe de 5 ani care a pierit în acel haos.

Tragedia a provocat reacții în mass-media și presa locală, dar și mondială.

“30 de copii au murit din lipsă de oxigen. Nu este o tragedie, este un masacru”, a declarat laureatul cu Premiul Nobel Kailash Satyarthi.

Potrivit Washington Post, spitalul are de plătit o factură de 89.750 de dolari firmei Pushpa Sales Pvt. Ltd., care a trimis scrisori în ultimele șase luni atât spitalului, cât și municipalității prin care cerea această plată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » CUTREMURĂTOR! 30 de copii AU PIERIT în chinuri groaznice, într-un spital, din cauza unei FACTURI neplătite: "A fost un MASACRU"