Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Daţi-mi măcar o şansă!”: Scrisoarea emoţionantă a unui tânăr de 20 de ani cu autism care îşi caută un loc de muncă, în SUA

Un tânăr de 20 de ani cu autism a postat o scrisoare către potențialii viitori angajatori pe LinkedIn, implorându-i să-i ofere o șansă. Scrisoarea a devenit virală și i-a adus o bursă pentru un job de vară.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.03.2021, 12:41

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ryan și tatăl său, Rob Lowry, din Leesburg, Virginia, au decis că este timpul să învețe despre rețele și lumea afacerilor. Rob a crezut că un profil LinkedIn este un loc bun pentru ca fiul să să înceapă să-şi caute o slujbă.

Scrisoarea a devenit peste noapte virală

Băiatul și-a creat contul în februarie și a început să se gândească la lucrurile pe care le-ar putea face astfel încât contul său să iasă în eidenţă pentru potenţialii angajatori. După o perioadă în care nimeni nu şi-a arătat interesul faţă de profilul său, tatăl i-a sugerat să scrie de mână o scrisoare, nu numai pentru a-şi arăta calităţile ci şi pentru a le demonstra tuturor că este unic.

Ryan a fost întotdeauna bun la matematică și îi place foarte mult să lucreze cu computerele. Recent, potrivit părinților săi, ideea de a lucra în industria animațiilor sau în IT i-a stârnit interesul.

„Am avut mereu cont pe LinkedIn aşa că am creat un profil împreună cu fiul nostru de 13 ani şi m-am gândit că ar fi minunat să îl învăţ pe Ryan despre afaceri. În același timp, a devenit foarte interesat de animații și a vrut să scrie o scrisoare pentru a le atrage atenţia angajatorilor. A făcut o cercetare despre toate companiile de animații din întreaga lume, a vrut să le scrie o scrisoare, așa că a scris-o, de mână” a povestit tatăl.

Ryan a postat scrisoarea pe profilul său de LinkedIn pe data de 27 februarie:

„Stimate viitor angajator -

Numele meu este Ryan Lowry. Am 19 ani, locuiesc în Leesburg, Virginia și am autism. De asemenea, am un simț unic al umorului, sunt înzestrat cu capacităţi matematice, sunt foarte bun cu tehnologia și învăț foarte repede.

Sunt interesat de o slujbă în animație sau IT. Îmi dau seama că cineva ca tine va trebui să riște cu mine, daţi-mi măcar o şansă, nu învăț așa cum fac oamenii tipici. Aș avea nevoie de un mentor care să mă învețe, dar învăț repede, odată ce-mi explicați, înțeleg. Vă promit că, dacă mă angajați și mă învățați, veți fi bucuroși că ați făcut-o. Voi fi mai bun în fiecare zi, voi face ceea ce îmi spuneţi să fac și voi lucra foarte mult.

Vă rog să-mi spuneți dacă doriți să vorbiți despre asta cu mine. Mulțumesc.

Cu sinceritate,

Ryan Lowry "

Postarea tânărului a avut sute de mii de vizualizări

Trei zile mai târziu, pe 2 martie, profilul lui Ryan avea sute de mii de vizualizări.

"Am postat într-o sâmbătă. Până marți avea aproximativ 200.000 de vizualizări. Ne-am spus:" Oh, Doamne, ce s-a întâmplat?", a adăugat Rob.

Tânărul a primit mii de comentarii și milioane de vizualizări, atât de multe, încât la un moment dat LinkedIn a trebuit să închidă contul, considerând că este de fapt o eroare în sistem.

„A fost complet neașteptat, ceea ce cred că îl face atât de mișto e că a bubuit internetul. A fost atât de multă activitate pe contul său de LinkedIn, încât compania a crezut că se întâmplă ceva neobișnuit. I-au închis contul, dar l-au repornit imediat, era atât de multă activitate pe un profil nou încât trebuiau să fie atenţi la erorile din sistem” a continuat să povestească tatăl, mândru, cu un zâmbet larg pe faţă.

Acum, contul de LinkedIn al tânărului are aproape 7 milioane de vizualizări și mii de vizitatori au lăsat comentarii împărtăşind povești despre membrii propriei familii care au autism.

„Cred că frumusețea întregii scrisori este că a fost simplă, a fost vulnerabilă și a atins atât de mulți oameni încât au simţit să-şi spună propriile poveşti. Stau în pat noaptea și plâng pentru că există atâtea povești grozave și toată lumea vorbeşte și a devenit o platformă chiar şi pentru oameni ca Ryan", a spus mama sa, Tracy.

Oameni din Scoția, Australia, India și chiar CEO-ul LinkedIn au comentat la scrisoarea lui Ryan. Și în timp ce familia primeşte numai cuvinte de încurajare şi sute de e-mailuri de la companii mari, precum Dell şi Dreamworks care doresc să-l ajute pe Ryan să-și îndeplinească visurile, ei au un singur scop în minte: să-i acorde lui Ryan independența de a alege singur pe ce drum vrea să meargă. Sunt conştienţi că nu vor trăi pentru totdeauna pentru a-l îndruma în viaţă şi se bucură să vadă că poate lua decizii de unul singur.

"Noi am fi perfect fericiți să rămână aici. Este un băiat foarte bun, foarte distractiv şi ne-ar plăcea să rămână aici pentru totdeauna, dar problema este că eu și Tracy nu vom fi pentru totdeauna aici” a mai spus tatăl.

Și chiar dacă Ryan are o soră mai mare, în vârstă de 26 de ani, și un frate mai mic, de 13 ani, părinții lui vor să-și pună fiul mijlociu într-o poziție în care să poată avea singur grijă de el: "Îl iubesc foarte mult și ar fi fericiți să aibă grijă de el, dar trebuie să o poată face singur. Așa că trebuie să-l punem într-o poziție pentru a putea a lua singur decizii. Se află încă în primele etape ale dezvoltării talentelor sale într-ale animaţiei, aşa că este o metodă extraordinară de a putea explora acest domeniu şi de a-şi putea dezvolta o carieră în acest sens"

Adulții tineri cu autism au uneori probleme în găsirea unui loc de muncă permanent sau în școlarizarea în învățământul superior. Conform Autism Speaks, aceste probleme afectează mai mult de jumătate dintre tinerii adulți cu autism din Statele Unite, „o rată mai mică decât cea a adulților tineri din alte categorii cu dizabilități, inclusiv dizabilități de învățare, dizabilități intelectuale sau tulburări de vorbire. Din cele aproape 18.000 de persoane cu autism care au folosit programe de reabilitare profesională finanțate de stat în 2014, doar 60% au părăsit programul cu un loc de muncă. Dintre acestea, 80% au lucrat cu jumătate de normă la o rată medie săptămânală de 160 de dolari, plasându-le mult sub nivelul sărăciei".

Dar, din fericire pentru Ryan, datorită postării sale virale pe LinkedIn, a primit deja o bursă completă pentru a-l ajuta să-şi pună visul în aplicare şi să îşi facă o carieră în domeniul dorit. În timpul unui interviu televizat, a fost anunţat că a obţinut o bursă de vară la Exceptional Minds pentru a-și îmbunătăți abilitățile de animație, potrivit Fox 5.

„Este un program care îi învață pe tinerii adulți cu spectru de autism să învețe cum să creeze animaţii”, a explicat Ryan.

Tânărul speră ca într-o zi arta sa să fie prezentată în emisiuni și filme: “Iubesc desenele animate. Desenul meu preferat este 'Tom și Jerry'”

„Acest lucru ne dă tuturor o mare speranță, nu doar nouă, ci și celorlalți oameni care se află exact în aceeași barcă, pentru că toată lumea ar trebui să poată obține un loc de muncă, să trăiască independent și să facă ceea ce vor să facă. Este o poveste grozavă într-un an în care acest lucru a fost uitat de mulți dintre noi. Cred că este un alt motiv pentru care această întâmplare a lovit o coardă sensibilă, pozitivă" a concluzionat Rob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » „Daţi-mi măcar o şansă!”: Scrisoarea emoţionantă a unui tânăr de 20 de ani cu autism care îşi caută un loc de muncă, în SUA