Antena Meniu Search
x

Galerie foto De ce a fost refuzat un britanic care a vrut să lupte contra Rusiei în Ucraina

Un britanic care s-a oferit voluntar să lupte în Ucraina a fost respins. I s-a spus că ar fi mai degrabă o povară, decât un ajutor în războiul cu ruşii. 

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 17:05

Leon Dawson, din Surrey, nu are experiență militară și nici vreo legătură cu Ucraina, dar îşi dorea să ajute țara ca să se apere de invazia armatei ruse.

Împreună cu prietenii lui, bărbatul în vârstă de 37 ani intenţiona să se alăture unui grup de de voluntari britanici pentru a pleca în Ucraina. 

Însă, Leon a dezvăluit că oferta sa de ajutor a fost respinsă, deoarece a fost considerat a fi „mai degrabă o povară, decât un ajutor în războiul cu ruşii”.

Bărbatul, care este proprietarul unei săli de sport din Molesey, Surrey, a declarat pentru Sky News că un oficial ucrainean i-a spus că nu ar avea experienţă militară: „Nu avem resursele să te antrenăm, nici nu avem timp să te antrenăm”.

Pe acelaşi subiect

Leon a spus: „Nu sunt o persoană proastă. Înțeleg că războiul este mult mai mult decât oamenii care împușcă. Nu am fost niciodată în Ucraina, nu cunosc pe nimeni care să fie ucrainean, nu știu nimic despre Ucraina. Tot ce știu este că sunt invadați de o ţară mai mare și au nevoie ajutor. Femeile și copiii sunt bombardați și uciși. Trebuie să fie absolut îngroziți. Ca să fiu onest, nu cred că aș fi de mare ajutor să trag. Nu am mai folosit o armă până acum, nu știu limba lor, nu știu tactica. Dar puteam să îi ajut cu altceva, să fac alte treburi."

Cu toate acestea, britanicul duce ajutoare ucrainenilor şi spune că este pregătit oricând să meargă pe front dacă autorităţile ucrainene îl vor chema. „Dacă au nevoie de mine să lupt, sunt dispus să o fac”, a mai spus el pentru Sky News.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Însă Leon nu este singurul străin care se ofere să ajute Ucraina să se apere de armata lui Vladimir Putin. Peste 20.000 de oameni şi-au oferit ajutorul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » De ce a fost refuzat un britanic care a vrut să lupte contra Rusiei în Ucraina