Antena Meniu Search
x

Bestia din Est, cum e numit valul de frig care a lovit Europa, a făcut deja 7 victime pe continent

I se spune Bestia din Est şi este cel mai puternic val de ger polar care a lovit Europa în această iarnă.

Vezi și

I se spune Bestia din Est şi este cel mai puternic val de ger polar care a lovit Europa în această iarnă. De două zile, frigul extrem a ucis şapte oameni pe continent. În Polonia, Franţa şi Spania, victimele sunt persoane fără adăpost. Ca să le salveze vieţile, autorităţile dintr-un orăşel din Belgia îi obligă prin lege pe oamenii străzii să se adăpostească. În caz contrar, pot fi arestaţi.

Prin nămeţii de peste un metru, oamenii îşi croiesc cu greu drum. Zăpada a ajuns până la ferestrele caselor, iar ninsoarea tot nu se opreşte. Croaţia îngheaţă la temperaturi de minus 17 grade. 

În ţara vecină, Bosnia, un schior a fost prins de avalanşă în munţi. Salvamontiştii l-au găsit în ultima clipă. 

La minus 15 grade, în Belgia şi Franţa, salvarea oamenilor străzii, printre care şi mulţi români, a devenit politică locală. Zeci de adăposturi au fost create. Cine nu se conformează, este arestat.

Pe acelaşi subiect

Bestia din Est, aşa cum e numit valul de ger care a cuprins Europa, a adus şi în Rusia temperaturi neobişnuit de mici. Până la minus 14 grade în timpul zilei şi minus 24 noaptea.

La minus 20 de grade, în Austria totul este încremenit. Şi Dunărea a îngheţat pe alocuri, dar autorităţile i-au avertizat pe localnici să nu se aventureze ca pe patinoar. Sunt şanse mari ca gheaţa să cedeze. 

În Italia, ninsoarea şi gerul nu le-au îngheţat oamenilor şi bucuria de viaţă. Acest român s-a filmat în Asissi.  Zăpada îi aminteşte de iernile de acasă. 

Umorul românesc combate gerul crunt şi pe Internet, unde au apărut deja zeci de glume legate de iarna grea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Bestia din Est, cum e numit valul de frig care a lovit Europa, a făcut deja 7 victime pe continent