Antena Meniu Search
x

Elveția, țară cu peste 1.200 de decese provocate de coronavirus, relaxează restricțiile impuse

Autoritățile din Elveția, țară cu peste 1.200 de decese provocate de coronavirus, au anunțat, în cursul zilei de joi, că vor relaxa restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 16.04.2020, 18:59

Autoritățile elvețiene pregătesc revenirea economiei la normal
Mai mult de 50% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus în Elveția s-au vindecat - Hepta
  • Elveția a raportat peste 26.000 de infectări cu noul coronavirus.
  • Mai mult de 50% dintre pacienții infectați s-au vindecat deja.

Autoritățile din Elveția, țară cu peste 1.200 de decese provocate de coronavirus, au anunțat, în cursul zilei de joi, că vor relaxa restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Restricțiile vor fi relaxate gradual, începând cu data de 27 aprilie.

Conform Reuters, din 27 aprilie vor fi permise din nou efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale. De asemenea, tot din 27 aprilie se vor redeschide frizeriile, saloanele de masaj și saloanele de înfrumusețare.

Din 11 mai ar urma să se redeschidă magazinele, piețele și anumite unități de învățământ. Cel mai târziu pe 8 iunie ar urma să se redeschidă toate unitățile de învățământ.

La sfârșitul lunii mai ar urma să se decidă și data exactă de când vor fi permise întâlnirile la care să participe mai mult de cinci persoane.

Simonetta Sommaruga, președintele Elveției, a precizat că "răspândirea coronavirusului a fost încetinită și spitalele noastre nu mai au probleme în a primi pacienți. Vrem să fim siguri că nu va exista o nouă creștere a numărului de infectări și nu vrem să pierdem avantajul obținut până acum în lupta cu acest coronavirus, din acest motiv recomandăm oamenilor să mențină măsurile de distanțare socială și de igienă personală".

Elveția a înregistrat până acum 26.267 de infectări și 1.239 de decese provocate de coronavirus. Mai mult de 50% dintre pacienți, respectiv 15.400, s-au recuperat din punct de vedere medical. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Elveția, țară cu peste 1.200 de decese provocate de coronavirus, relaxează restricțiile impuse