Antena Meniu Search
x

Deci, cineva e cu Putin? Europenii spun că nu au o "poziţie comună" cu Donald Trump, cu privire la Rusia

Uniunea Europeană şi Statele Unite nu au o "poziţie comună" cu privire la Rusia, a declarat joi preşedintele Consiliului European Donald Tusk, după prima întâlnire oficială, la Bruxelles, între liderii UE şi preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

la 25.05.2017, 14:45

Uniunea Europeană şi Statele Unite nu au o "poziţie comună" cu privire la Rusia, a declarat joi preşedintele Consiliului European Donald Tusk, după prima întâlnire oficială, la Bruxelles, între liderii UE şi preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

"Eu nu sunt sigur sută la sută că putem spune astăzi (joi), domnul preşedinte (Donald Trump) şi cu mine, că avem o poziţie comună, o opinie comună cu privire la subiectul Rusia", a recunoscut Tusk în faţa presei la finalul acestei întâlniri cu şeful statului american.

"În întâlnirea mea cu preşedintele Trump, am discutat despre politica externă, (lupta împotriva modificărilor) climatice şi relaţiile comerciale", a precizat conducătorul Consiliui European, instituţia care-i reprezintă pe şefii de stat şi de guverne ai Celor 28.

"Sentimentul meu este că suntem de acord asupra multor subiecte, în primul rând şi mai ales asupra (luptei) contra terorismului", a spus el.

Însă "anumite chestiuni rămân deschise, precum (lupta împotriva modificărilor) climatice şi comerţul", a subliniat Tusk, după care a spus că, în pofida lipsei unei poziţii comune cu privire la Rusia, atunci "când este vorba despre conflictul din Ucraina, se pare că suntem pe aceeaşi linie".

"Principalul meu mesaj către domnul Trump a fost să spun că ceea ce dădea cooperării şi prieteniei noastre cea mai profundă semnificaţie erau valorile fundamentale occidentale, precum pacea, drepturile omului, respectul faţă de demnitatea umană", a pledat preşedintele Consiliului.

"Cea mai mare sarcină, în prezent, este consolidarea întregii lumi libere în jurul acestor valori şi nu doar (în jurul unor) interese"., a pledat preşedintele Consiliului.

Donald Trump a fost primit de către Tusk şi preşedintele Comsiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker în prima sa întâlnire cu liderii unei Uniuni Europene pe care a criticat-o dur.

Cei doi i s-au alăturat după aceea lui Juncker, iar împreună au participat la o reuniune lărgită, cu preşedintele parlamentului European (PE) Antonio Tajani şi şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Deci, cineva e cu Putin? Europenii spun că nu au o "poziţie comună" cu Donald Trump, cu privire la Rusia