Antena Meniu Search
x

Destinaţiile bulgăreşti câştigă tot mai mult teren în preferinţele românilor atunci când vine vorba despre concedii

Bulgaria este în topul preferințelor pentru români atunci când vine vorba de vacanțe. O aleg în special pentru plajă. Însă, vacanțele la vecinii noștri pot fi transformate în experiențe fine, cu degustări de vinuri, preparate gourmet și peisaje ca în filme.

Vezi și

Bulgaria este în topul preferințelor pentru români atunci când vine vorba de vacanțe. O aleg în special pentru plajă. Însă, vacanțele la vecinii noștri pot fi transformate în experiențe fine, cu degustări de vinuri, preparate gourmet și peisaje ca în filme. O echipă Observator a ajuns în regiunea Melnik, așa numita Toscana Bulgariei.

Bulgaria este una dintre destinaţiile aflate pe primul loc în preferinţele multor români, mai ales pentru plajă.

Regiunea Melnik din sud-vestul Bulgariei, un loc pitoresc, plin de farmec, departe de agitaţia din marile oraşe este un fel de "Toscana Bulgariei". Aflat la o distanţă de 170 de kilometri de Sofia, Melnik este cel mai mic oraş al ţării, dar şi printre cele mai spectaculoase. Oamenii de acolo incearcă să le ofere turiştilor o vacanţă în mijlocul naturii. 

Antreprenorul Marko Stoychev a avut ideea de a construi un resort de tip boutique într-o podgorie. Şi-a dorit ca, astfel, turistul să se bucure de condiţii de lux, dar şi de frumuseţea naturii. A plantat legume şi a construit o mini-fermă pentru ca în bucătărie totul să fie produs natural. 

Şi dacă tot avem ingrediente, e momentul să ajungem şi în bucătărie. L-am găsit acolo pe chef Vasil Spasov, un tânăr de 23 de ani, care transformă orice fel de mâncare în artă. 

Preparatul-surpriză este<ilustratie pe la tc 49.00 >un parfait din pui cu îngheţată de foie gras. Iar desertul  - un copac de ciocolată cu vată de zahăr. 

De la gorumet, trecem la un prânz autentic bulgăresc.

În Toscana Bulgariei, nicio masă nu e completă fără vin. Micul oraş este renumit pentru vinurile sale, iar legendele spun că băuturile de aici erau chiar printre preferatele lui Winston Churchill.

Pentru un weekend în Melnik, un turist român ar trebui să plătească în jur de 1000 de lei, însă experienţa va fi cu siguranţă una memorabilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Destinaţiile bulgăreşti câştigă tot mai mult teren în preferinţele românilor atunci când vine vorba despre concedii