Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Uraganul Ian a lăsat toată Cuba în beznă iar acum va lovi Florida. Experţii spun că va fi şi mai devastator

Românii din Florida se pregătesc să ţină piept uraganului devastator Ian. Peste două milioane şi jumătate de locuitori din zonă au fost sfătuiţi să se adăpostească. Furtuna tropicală va aduce vânt de peste 200 de kilometri pe oră, tornade şi inundaţii catastrofale, avertizează meteorologii. Până să ajungă în Statele Unite, ciclonul şi-a arătat puterea în Cuba, unde a doborât case şi a lăsat toată ţara fără electricitate. 

de Redactia Observator

la 28.09.2022 , 19:52

Furtuna tropicală care avansează spre Florida va avea o forţă şi mai mare decât în Cuba. Acolo a lovit cu vânt de peste 195 km/h şi o perdea de ploaie de ore întregi. Puhoaiele au năruit case, drumuri şi poduri.

Localnic: Casa s-a prăbuşit cu totul. Copiii erau sub pat când am ajuns să îi caut, nu au haine uscate să poarte.

Uraganul se îndreaptă spre Statele Unite 

Vezi și

Uraganul ar putea fi invocat ca motiv pentru scumpirea ţigărilor cubaneze şi a bananelor. Peste 33 de mii de tone de tutun au fost luate de ape, iar cel puţin 40% din recolta de banane a fost afectată, se plâng fermierii din Cuba. Furtuna îngrozitoare se îndreaptă acum în mare viteză spre Statele Unite, într-o zonă cu o importantă comunitate de români.

Localnic: Aoleu! Ne zboară! Doamne Ajută!

Cristian Dascălu, român stabilit la Miami: Prezenţa lui se simte chiar dacă traiectoria preconizată este undeva la 400 de kilometri de oraş. Se simt vânturi destul de puternice sau moderate aici. Dacă vă uitaţi la palmierii din spatele meu astea e poziţia în care stau non-stop. Într-adevăr e înnorat, nu am mai văzut soare de câteva zile aici, dar oamenii se comportă normal.

Din satelit, ameninţarea uraganului Ian capătă proporţii apocaliptice

Pe măsură ce se apropie de ţărm, centrul furtunii atinge rafale de 225 - 250 de km/h şi se învârte ameninţător, înconjurat de fulgere. Locuitorii din Florida au fost avertizaţi.

Deanne Criswell, şef agenţie situaţii de urgenţă: Pregătiţi-vă şi nu subestimaţi forţa acestei furtuni! Dacă autorităţile locale vă spun să evacuaţi, vă rog să ascultaţi! Decizia poate fi diferenţa dintre viaţă şi moarte!

Înfricoşaţi, mii de americani nu au mai aşteptat ordinul de evacuare. Au plecat deja la drum şi au creat ambuteiaje pe autostrăzi.

Localnic: E primul uragan pe care îl trăiesc. Aşa că am fugit. Am plecat cu soţia, fiul, câinele şi cele două pisici.

Nu toţi sunt, însă, la fel de îngrijoraţi. Copiii şi surferii au văzut partea plină a paharului. În cele din urmă, un echipaj de poliţie i-a trimis pe toţi acasă şi a început să patruleze ca să alunge alţi teribilişti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Uraganul Ian a lăsat toată Cuba în beznă iar acum va lovi Florida. Experţii spun că va fi şi mai devastator