Antena Meniu Search
x

Video Dezastru pe o autostradă din Turcia, după ce un TIR a rămas fără frâne. Camionul a spulberat cu peste 120 km/oră zeci de mașini

22 de mașini făcute praf, 20 de oameni răniți, între care 8 în stare gravă, și 4 morți. Este bilanțul tragic al unui teribil accident produs pe o autostradă din Turcia, după ce un TIR a rămas fără frâne. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.03.2021, 19:30

La sfârșitul săptămânii trecute, autostrada Bursa - Ankara, în zona localității Barakfakih, arăta ca după război.

aksutvhaber.net

Un TIR rămas fără frâne a spulberat cu viteză zeci de mașini oprite la culoarea roşie a semaforului. 

haberofisi.com.tr

Şoferul camionului a declarat că viteza la care ajunsese autotrenul în momentul în care a început să izbească maşinile era de 120 de km/oră.

aksutvhaber.net

În urma impactului devastator, Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu, Semih Ural şi Recep Göler au murit pe loc. Alte 20 de persoane au fost rănite, opt dintre ele ajungând în stare gravă la spital. 

haberofisi.com.tr

Accidentul înfiorător a fost filmat de o cameră de supraveghere, iar imaginile surprinse în timpul dar și după producerea lui arată dimensiunea dezastrului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Șoferul camionului a fost reținut: "Mi-a fost imposibil să opresc vehiculul"

Şoferul camionului, care a fost reţinut de poliţişti imediat după accident, a declarat pentru CNN Turk că TIR-ul era cu inspecţiile tehnice la zi.

"După ce am trecut de İnegöl, am început să cobor de pe rampa Ümitalan cu frână de motor. Când camionul a început să accelereze pe drumul curbat, am tras frâna remorcii. Frâna a oprit remorca, moment în care am observat că și pedala de frână de picior mi-a fost eliberată. Am tras frâna de urgență, dar degeaba. 

Viteza creştea din ce în ce mai mult, până a ajuns la 120 de kilometri/oră. Motorul urla, în timp ce camionul rula în treapta a 4-a. Am început să claxonez, în încercarea de a evita lovirea vehiculelor din fața mea. Am tras stânga, iar TIR-ul a început să meargă în zig-zag. Tot ce voiam era să nu lovesc maşinile din fața mea. 

cnnturk.com

Am intrat în linie dreaptă. Am văzut că semafoarele erau roșii și vehiculele erau oprite. Am lovit o mașină, moment în care volanul s-a blocat, iar camionul a început să spulbere rând pe rând mașinile întâlnite în cale. 

Când am izbit primul autoturism, m-am lovit la cap. Îmi amintesc că după accident a venit cineva și a încercat să mă scoată din cabină. Deși am luat toate măsurile de precauție, mi-a fost imposibil să opresc camionul", a afirmat Faruk Eskiçırak, șofer cu o experiență de peste 20 de ani.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Dezastru pe o autostradă din Turcia, după ce un TIR a rămas fără frâne. Camionul a spulberat cu peste 120 km/oră zeci de mașini