Antena Meniu Search
x

”Dezgustător, nu avem drepturi asupra copiilor noștri”. Părinții au blocat deconectarea lui Archie de la aparate

Răsturnare de situație în cazul lui Archie Battersbee. Băiețelul britanic aflat în moarte cerebrală după ce a participat la o provocare online nu va fi deconectat de la aparate astăzi, după ce familia sa depus o cerere la Înalta Curte pentru a-l muta într-un centru de îngrijire. Inițial, în această dimineață, CEDO a refuzat continuarea îngrijirilor care-l mențin în viață.

de Redactia Observator

la 04.08.2022, 15:19

Răsturnare de situație în cazul lui Archie. Băiețelul aflat în moarte cerebrală nu va fi deconectat de la aparate
Răsturnare de situație în cazul lui Archie. Băiețelul aflat în moarte cerebrală nu va fi deconectat de la aparate - Profimedia Images

Familia lui Archie Battersbee, în vârstă de 12 ani, a cerut permisiunea legală pentru a-l muta de la Spitalul Regal din Londra la un hospice. Situaţia micuţului nu se va schimba pe perioada în care procesele în cazul său sunt în desfăşurare, scrie BBC.

Mama lui Archie a transmis, joi, că vrea ca fiul ei să fie dus „într-un centru liniștit să-și ia rămas bun”. Însă, medicii au avertizat că există un „risc semnificativ” în mutarea lui.

Băiatul ar fi trebuit să fie deconectat de la aparate în această dimineaţă, potrivit CEDO. La aflarea hotărârii iniţiale, mama lui Archie a declarat că decizia este "dezgustătoare". "Suntem complet dezamăgiți, nu avem niciun drept cu privire la copilul nostru. E dezgustător", a declarat mama băiatului.

Archie Battersbee, găsit inconştient acasă

Pe acelaşi subiect

Archie Battersbee este menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile. El este considerat de către medici în moarte cerebrală, iar justiţia britanică a autorizat spitalul, la jumătatea lui iulie, să pună capăt îngrijirilor care-l menţin în viaţă. 

Archie Battersbee a fost găsit inconştient acasă, la 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci. Mama sa, Hollie Dance, spune că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin. Ea consideră că oprirea îngrijirilor este o hotărâre de o ”cruzime extraordinară”.

Cronologia cazului “Archie Battersbee”

7 aprilie 2022 – Archie a fost descoperit inconştient acasă, în Essex. Băiatul a fost transportat de urgență la spitalul Southend.

8 aprilie 2022 – Archie este transferat la Spitalul Regal din Londra.

16 mai 2022 – Doi specialiști au încercat să efectueze mai multe teste, Archie nu a răspuns la un test de stimulare a nervilor periferici, iar procesul nu a putut fi continuat.

27 mai 2022 – Un tribunal decide că medicii pot face investigații RMN, ceea ce se întâmplă pe 31 mai.

6 - 8 iunie 2022 - O audiere finală are loc pentru a analiza dovezile cu privire la continuarea îngrijirilor care-l menţin în viaţă.

13 iunie 2022 - Judecătorul de la Înalta Curte hotărăște că Archie este „mort” pe baza rezultatelor RMN-ului și că tratamentul ar putea fi oprit.

20 iunie 2022 – Familia cere Curții de Apel să reexamineze cazul.

11 iulie 2022 – Are loc o nouă audiere, iar judecătorul Andrew Hayden decide că îngrijirile care-l menţin în viaţă ar trebui să se încheie, spunând că este „inutil să continue”.

29 iulie 2022 – Familia lui Archie cere sprijinul ONU

30 iulie 2022 -  Comitetul ONU al Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi a cerut Guvernului britanic ”să se abţină să-i retragă lui Archie orice tratament de menţinere în viaţă” pe peroada în care-i studiază dosarul.

1 august 2022 – Curtea de Apel refuză să amâne retragerea tratamentelor de menținere în viață.

3 august 2022 - Familia depune o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în încercarea de a amâna retragerea suportului vital al lui Archie.

4 august 2022 - CEDO respinge recursul părinţilor lui Archie Battersbee

4 august 2022 - Părinții lui Archie au depus o cerere la Înalta Curte pentru a-l muta într-un ospiciu. Pentru moment, copilul nu va fi deconectat de la aparate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ”Dezgustător, nu avem drepturi asupra copiilor noștri”. Părinții au blocat deconectarea lui Archie de la aparate