Antena Meniu Search
x

Dezvăluiri uluitoare la Washington. Cu Donald Trump la cârmă, Casa Albă a devenit un "oraş al nebunilor"

Cu Donald Trump la cârmă, Casa Albă a devenit nefuncţională, iar un fost şef de cabinet al preşedintelui o compară chiar cu un "oraş al nebunilor". Vinovatul ar fi chiar Trump, ale cărui decizii impulsive şi declaraţii jignitoare i-ar fi exasperat chiar şi pe consilierii săi.

Vezi și

Cu Donald Trump la cârmă, Casa Albă a devenit nefuncţională, iar un fost şef de cabinet al preşedintelui o compară chiar cu un "oraş al nebunilor". Vinovatul ar fi chiar Trump, ale cărui decizii impulsive şi declaraţii jignitoare i-ar fi exasperat chiar şi pe consilierii săi. Sunt concluziile celei mai noi cărţi a respectatului jurnalist american Bob Woodward. Acesta a devenit celebru în anii '70, prin anchetarea scandalului Watergate, care a dus la demisia altui preşedinte: Richard Nixon.

CNN a difuzat mai multe pasaje, calificate drept adevărate bombe jurnalistice, din cartea numită "Spaima. Trump la Casa Albă", care va fi lansată pe 11 septembrie. Jurnalistul a discutat cu mai mulţi foşti consilieri ai preşedintelui, care l-au criticat aspru. Fostul său şef de cabinet, John Kelly, l-ar fi făcut, pur şi simplu, "idiot".

"A deraiat total, ne aflăm în oraşul nebunilor"

Într-un comunicat difuzat de Casa Albă, Kelly dezminte că ar fi folosit cuvântul "idiot", dar nu şi celelalte declaraţii. Alte capitole se referă la ancheta Russiagate, o adevărată obsesie pentru preşedinte.

Pe acelaşi subiect

Potrivit lui Woodward, fostul avocat al preşedintelui le-ar fi spus procurorilor că Donald Trump nu poate fi audiat deoarece "este incapabil să spună adevărul". Iar ministrul apărării James Mattis, încă în funcţie, ar fi apreciat că Trump "are puterea de înţelegere a unui elev de clasa a cincea sau a şasea". Asta după ce preşedintele i-ar fi cerut să organizeze asasinarea liderului sirian Başar al-Assad.

Jigniri la Casa Albă

Trump şi-ar jigni adesea consilierii care nu-i fac pe plac. Pe ministrul justiţiei l-ar fi catalogat drept "retardat mintal" şi "prostovan sudist". Woodward nu a putut sta de vorbă chiar cu Trump, deşi spune că a încercat de mai multe ori să-l contacteze. Au vorbit doar la telefon, cu câteva săptămâni în urmă.

Preşedintele a început deja campania în sprijinul candidaţilor republicani la alegerile legislative din noiembrie. Şansele acestora ar putea fi afectate serios de apariţia cărţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Dezvăluiri uluitoare la Washington. Cu Donald Trump la cârmă, Casa Albă a devenit un "oraş al nebunilor"