Antena Meniu Search
x

Foto Diagnosticat cu COVID din luna martie, un irlandez a început să îşi pună ardei iute în mâncare, pentru a putea simţi vreun gust

Coronavirusul a lăsat urme pe termen lung pentru un bărbat din Irlanda. După ce a fost diagnosticat pozitiv în luna martie, omul nu a mai avut nici gust, nici miros. Drept urmare, bărbatul a decis să îşi pună ardei iute în mâncare, pentru a putea simţi ceva.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 17.11.2020, 10:49

Irlandezul a început să îşi pună ardei iute în mâncare, pentru a putea simţi ceva
Declan Cassidy nu a mai avut gust sau miros, după ce a fost diagnosticat cu COVID în luna martie - Declan Cassidy via Facebook
  • Un bărbat din Irlanda şi-a pierdut gustul şi mirosul după ce a fost diagnosticat cu COVID, în luna martie
  • Omul a început să îşi pună ardei iute în orice fel de mâncare, pentru a putea simţi ceva
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Declan Cassidy, în vârstă de 53 de ani, din Dublin, Irlanda, nu a putut gusta sau mirosi nimic de când a fost diagnosticat cu coronavirus, în luna martie. Bărbatul a fost depistat pozitiv, după o călătorie în Berlin.

''Majoritatea simptomelor au dispărut, dar mă simțeam totuși foarte obosit și mi-am dat seama că nu simt mirosul sau gustul'', a declarat Declan.

Omul suferă de o formă a virusului cunoscută sub numele de ''Long Covid'' sau ''coronavirusul de lungă durată''. Aceasta se poate manifesta nu doar la bolnavii care au fost în stare gravă, ci şi la persoanele care au avut forme uşoare. În ambele cazuri, cei vindecaţi pot experimenta probleme de respirație, oboseală cronică și stări de confuzie pentru o perioadă mai îndelungată.

Problema lui Declan este atât de supărătoare, încât îşi pune în fiecare dimineață ardei iute în mâncare, întrucât nu poate simţi altfel absolut nimic. Omul a afirmat că medicii i-au spus că de fapt nu papilele sale gustative îi permit să distingă aroma, cât mai degrabă mirosul, notează mirror.co.uk.

''Dacă ceva este foarte sărat sau foarte picant, pot obține cel mai mic indiciu. Toc chili și pun dimineață în terciul meu, ca să pot simţi ceva. În această dimineață, am avut pâine cu nuci, cu tartine de ciocolată, chili și roșii uscate. Am pus chili în toate acum'', a adăugat omul. 

Declan a ajuns să realizeze cât este de important mirosul chiar şi pentru siguranţa sa.

''De asemenea, aproape că am dat foc la casă de câteva ori, când am intrat într-o altă cameră, după ce am pus mâncarea pe foc și am uitat de ea. Nu mai era mirosul acela care să-mi reamintească că gătesc sau că se arde mâncarea în acel caz'', a afirmat irlandezul.

Omul este îngrijorat că ar putea să nu îşi mai recupereze mirosul sau gustul vreodată.

''Continui să gătesc lucrurile și mă aștept să fie plăcute și nu sunt, este o dezamăgire constantă'', a declarat Declan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Diagnosticat cu COVID din luna martie, un irlandez a început să îşi pună ardei iute în mâncare, pentru a putea simţi vreun gust