Antena Meniu Search
x

Un diamant descoperit în Sierra Leone a fost vândut cu 6,5 milioane de dolari la o licitaţie organizată în New York

Evenimentul a avut însă şi scop caritabil. Impresionanta sumă va fi folosită pentru dezvoltarea statului african.

Vezi și

Evenimentul a avut însă şi scop caritabil. Impresionanta sumă va fi folosită pentru dezvoltarea statului african.

"Diamantul Păcii", aşa cum a fost numit, are 709 carate şi este de mărimea unui... ou. Acest lucru face ca piatra preţioasă să fie considerată al 14 lea cel mai mare diamant din lume. 

Martin Rapaport, director al Grupului Rapaport: "Este un diamant foarte greu de tăiat. Cred că, probabil, transparenţa a scăzut puţin preţul sau, poate, oferta a fost diferită."

Diamantul a fost cumpărat de preşedintele unei companii celebre de bijuterii. Peste jumătate din bani vor fi folosiţi în proiecte de infrastructură în beneficiul comunităţii din micul sat unde diamantul a fost descoperit, prin construcţia de drumuri, spitale şi şcoli, dar şi pentru alimentarea la reţeaua de apă şi electricitate.

Martin Rapaport, director al Grupului Rapaport: "Care este valoarea unui copil din Sierra Leone? Care este valoarea apei curate? Valoarea este cea de aici. 100% din valoarea acestui diamant din urma licitaţiei va merge către Guvern şi către oamenii din Sierra Leone. Niciodată nu s-a mai întâmplat acest lucru."

La o licitaţie organizată în primăvară, Guvernul din Sierra Leone a respins o ofertă de 7,8 milioane de dolari pentru piatra preţioasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un diamant descoperit în Sierra Leone a fost vândut cu 6,5 milioane de dolari la o licitaţie organizată în New York