Antena Meniu Search
x

Distrugătorul de rachete Smetlivi, unul dintre cele mai mari ale flotei ruseşti, a fost trimis din Marea Neagră în Marea Mediterană. Acesta se va alătura altor zece nave de luptă

Distrugătorul de rachete Smetlivi, unul dintre cele mai mari ale flotei ruseşti, a fost trimis din Marea Neagră în Marea Mediterană, informează site-ul tass.com.

Distrugătorul de rachete Smetlivi, unul dintre cele mai mari ale flotei ruseşti, a fost trimis din Marea Neagră în Marea Mediterană, informează site-ul tass.com.

Potrivit sursei citate, distrugătorul care face parte din flota Rusiei la Marea Neagră a fost trimis să se alăture altor zece nave de luptă şi nave de sprijin ale Flotei Mării Negre care operează în prezent în Marea Mediterană, inclusiv fregatele Admiral Grigorovich și amiralul Essen.

"Nava Smetlivi, care a luat parte la exerciții de luptă anti-submarin și a tras rachete sol-aer împotriva unei ținte în urmă cu o zi, a început deplasarea de la Sevastopol până la Marea Mediterană", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Flotei, căpitanul Viaceslav Trukhaciov.

În urmă cu mai multe săptămâni, generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major rus, a declarat, la o conferinţă, că Rusia va răspunde acţiunilor întreprinse de NATO prin care îşi întăreşte infrastructura militară la graniţele cu ţara sa.

"Implementarea planurilor de extindere a Aliantei afecteaza balanţa de forte în regiune şi creste riscul de incidente militare. Toate actiunile NATO sunt destructive şi au un caracter provocator”, a declarat generalul rus.

El a menţionat că Rusia va lua "măsurile necesare pentru a riposta şi a opri expansiunea NATO”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Distrugătorul de rachete Smetlivi, unul dintre cele mai mari ale flotei ruseşti, a fost trimis din Marea Neagră în Marea Mediterană. Acesta se va alătura altor zece nave de luptă