Antena Meniu Search
x

Diva 3D care a cucerit lumea

Cântăreţii din Extremul Orient sunt în panică! O interpretă de numai 16 ani a devenit favorita tuturor amatorilor de muzică pop. Problema cea mare este alta: respectiva vedetă nu există. Este doar o hologramă.

Vezi și

 Ea este Hatsune Miku, o japoneză care nu îmbătrâneşte niciodată. Pentru că este o proiecţie 3D, o hologramă, care are un succes uriaş, mult mai mare decât orice vedetă locală.

Hatsune Miku se comportă ca o adevărată celebritate. Cântă şi dansează impecabil. Are o sută 80 mii de piese originale la activ şi milioane de fani în toată lumea. Mai ales de când a început, recent, să cânte şi în limba engleză, în special Cover-uri.

Pe reţelele media diva Miku are 2 milioane de admiratori. Sunt mii de tinere care se machiază şi se îmbracă asemeni idolului lor. Iar primul ei concert din Statele Unite s-a desfăşurat cu casa închisă. E atât de faimoasă, mai ales în Orientul Îndepărtat, încât marile companii precum Luis Vuitton, Google sau Toyota au angajat-o să le fie imagine.

Vocaloidul, pentru că aceasta este denumirea oficială a hologramei, este produsul unei companii japoneze. IT-iştii de acolo au vrut, iniţial, să-şi promoveze softurile. Aşa că, iniţial, Miku a fost lansată pe post de aplicaţie. A devenit instantaneu cel mai bine vândut produs al firmei, care le-a adus peste 9 milioane de dolari.

În consecinţă, IT-iştii au decis să meargă mai departe. Au transformat-o în hologramă cântătoare. Iar ca să aibă o voce cât mai performantă, creatorii vedetei virtuale au apelat la ajutorul unor actori. Apoi au prelucrat vocile acestora cu ajutorul unui program pe computer.

Rezultatul a fost spectaculos. Holograma nu doar că sună foarte bine, dar şi se mişcă impecabil. Totuşi, admiratorii au câteva regrete. Miku nu poate să dea autografe şi nici să se pozeze cu admiratorii. Dar există şi o parte pozitivă: nu o să o vedeţi niciodată pe Miku în vreo clinică de realibilitare, sau în cătuşe pentru că a gonit cu un bolid de lux prin oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Diva 3D care a cucerit lumea