Antena Meniu Search
x

Video Doctrina maritimă de 55 de pagini a lui Vladimir Putin. Marea Neagră devine zonă de importanţă strategică pentru Rusia

Vladimir Putin a pregătit o doctrină maritimă în care NATO şi Statele Unite sunt considerate cele mai mari ameninţări la adresa securităţii Rusiei, iar Marea Neagră zonă de interes strategic. Azi a plecat din portul Odessa, prima navă cu cereale din Ucraina, de la începutul războiului. 

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 21:16

Vezi și

În noua doctrină maritimă a Rusiei, un document de 55 de pagini, NATO și Statele Unite sunt văzute ca Principalele provocări și amenințări la adresa securității naționale a Rusiei. Vladimir Putin spune că Dorința Statelor Unite și a aliaților săi este de a limita accesul Rusiei la resursele Oceanului Mondial. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Am trasat în mod deschis limitele și zonele intereselor naționale ale Rusiei, atât economice, cât și vitale, strategice. În primul rând, acestea sunt apele noastre arctice, apele Mării Negre, ale Mării Okhotsk și ale Mării Bering, precum și strâmtorile Baltice și Kuril. Vom asigura protecția acestora cu fermitate și prin toate mijloacele.

Marea Neagră devine zonă de importanţă strategică pentru Rusia, la fel şi Oceanul Artic, zone în care Vladimir Putin promite că va apăra poziţiile cu navele de război.  

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Cheia aici este reprezentată de capacitățile marinei. Aceasta este capabilă să răspundă rapid oricui decide să încalce suveranitatea și libertatea noastră. Va fi suficient să menționăm cele mai recente sisteme de rachete hipersonice Zircon, care nu au egal în lume, pentru care nu există bariere.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Din punct de vedere strategic, Rusia nu are nicio şansă să câştige acest război. Şi este necesar să ne păstrăm poziţile pentru ca această naţiune teroristă să simtă eşecul şi la un nivel tactic. 

La ora 8:30, în această dimineaţă, Nava Razoni pleca spre Liban cu 26 de mii de tone de porumb la bord. Va ajunge mâine dimineaţă în apele Turciei, iar apoi îşi va continua traseul către portul libanez.

Olena Vitalievna, rezident Odessa: Astăzi am auzit pentru prima dată fluierul navei. Am fost încântată. În sfârșit, viața începe să meargă înainte și au loc schimbări într-un sens bun. 

16 nave sunt aşteptate să transporte cereale din 3 porturi aflate la Marea Neagră în următoarele săptămâni. Ucraina va câştiga, astfel, peste 1 miliard de dolari din comerţ, datorită deblocării porturilor. 

Este însă singura victorie uriaşă de până acum pentru Ucriana. Pe front, militarii lui Putin continuă bombardamentele. Zeci de rachete ruse au căzut peste sudul şi estul Ucrainei.  Într-unul dintre aceste bombardamente a murit  şi unul dintre cei mai bogaţşi oameni ai Ucrainei. Este vorba de Oleksii Vadaturski, în vârstă de 74 de ani, un magnat al cerealelor. Oficialii ucraineni acuză Rusia că miliardarul a fost o 'țintă' expresă a Kremlinului.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Doctrina maritimă de 55 de pagini a lui Vladimir Putin. Marea Neagră devine zonă de importanţă strategică pentru Rusia