Antena Meniu Search
x

Video Doi copii din cei şase blocaţi la 270 m înălţime, cu viaţa la mila unui cablu de telecabină, au fost salvaţi. De peste 11 ore, oamenii stau cu sufletul la gură în Pakistan

Operaţiune de salvare dramatică în nordul Pakistanului. Doi copii au fost ridicaţi de elicopterele armatei dintr-o telecabină care atârna la aproape 300 de metri de sol, după ce s-a rupt un cablu de susţinere. Alţi patru copii şi doi adulţi sunt încă acolo, la peste 11 ore după ce s-a dat alarma. Intervenţia militarilor este blocată de vântul puternic. Grupul de opt persoane se îndrepta către şcoală

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 22:41

Vezi și

Şase copii şi doi profesori au rămas blocaţi într-o telecabină care atârnă la 274 de metri deasupra unei râpe din Pakistan, după ce un cablu s-a rupt. Copiii, care sunt blocaţi de marţi, de la ora locală 7 dimineaţa (05.00, ora României), foloseau telecabina pentru a ajunge la şcoală într-o zonă muntoasă din Battagram, la aproximativ 200 km nord de Islamabad, au declarat oficialii.

Copiii, blocaţi în telecabină

Autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor din Pakistan a precizat într-un comunicat că un cablu s-a rupt în timpul transportului şi că două elicoptere ale armatei au fost trimise pentru o operaţiune de salvare, după ce încercările de remediere a defecţiunii nu au avut succes.

Telecabina a rămas blocată la jumătatea drumului, deasupra unei prăpăstii şi atârna de un singur cablu după ce firul celălalt s-a rupt, a declarat pentru Reuters Shariq Riaz Khattak, un oficial al salvatorilor aflaţi la faţa locului. "Un copil a leşinat din cauza căldurii şi a fricii", a spus Khattak.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Misiunea de salvare este una extrem de complicată din cauza rafalelor de vânt din zonă şi a faptului că palele rotorului elicopterelor riscă să destabilizeze şi mai mult ascensorul, a explicat acesta. Elicopterele militare zboară amândouă în apropiere de telecabina blocată, a adăugat el, potrivit news.ro.

Misiune de salvare dificilă

Un oficial din domeniul securităţii, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că trupele serviciilor speciale, antrenate în operaţiuni de ancorare şi prindere, sunt implicate în această "operaţiune extrem de periculoasă şi riscantă". Operaţiunile de acest gen sunt operaţiuni aeriene prin care se deplasează încărcături mari pe terenuri dificile din punct de vedere geografic.

"Armata pakistaneză depune toate eforturile pentru a salva persoanele blocate în telecabină", a dat asigurări oficialul.

Copiii mergeau la liceu

Oamenii care locuiesc în regiunile muntoase din nordul Pakistanului folosesc adesea telescabinele pentru transportul dintr-un sat în altul. Abdul Nasir Khan, un rezident local, a declarat că cei şase copii mergeau la un liceu din Batangai, în Alai.

Prim-ministrul interimar al Pakistanului, Anwaar-ul-Haq Kakar, şi-a exprimat îngrijorarea într-o postare pe platforma de mesagerie X. "De asemenea, am ordonat autorităţilor să efectueze inspecţii de siguranţă ale tuturor acestor telecabine private şi să se asigure că acestea sunt sigure pentru operare şi utilizare", a spus el în postare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Doi copii din cei şase blocaţi la 270 m înălţime, cu viaţa la mila unui cablu de telecabină, au fost salvaţi. De peste 11 ore, oamenii stau cu sufletul la gură în Pakistan