Antena Meniu Search
x

Foto Doi fraţi şi-au lăsat părul să crească timp de cinci ani, deoarece voiau să contribuie la perucile dăruite copiilor bolnavi de cancer, în SUA

Doi fraţi au ales să îşi crească timp de cinci ani părul, pentru a-l putea dona în scop caritabil. Ei doresc ca părul să fie folosit pentru perucile care ajung la copiii bolnavi de cancer, şi nu numai. Deşi au fost ridiculizaţi la şcoală şi au fost catalogaţi drept ''fete'', cei doi nu au dat înapoi.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 10.02.2021, 10:54

Deşi au fost ridiculizaţi la şcoală şi au fost catalogaţi drept ''fete'', cei doi nu au dat înapoi
Kaleb Tekabework, în vârstă de 11 ani, și fratele său Aaron, în vârstă de nouă ani, au fost inspirați să nu se mai tundă, pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer - Profimedia Images
  • Gest mărinimos din partea a doi fraţi
  • Ei au vrut să ajute copiii care şi-au pierdut părul din cauza unor afecţiuni medicale

Doi frați au povestit felul în care au petrecut cinci ani crescându-și părul, pentru a-l dona unei organizații caritabile care face peruci pentru copiii care și-au pierdut părul din cauza cancerului.

Kaleb Tekabework, în vârstă de 11 ani, și fratele său Aaron, în vârstă de nouă ani, din Pennsylvania, SUA, au fost inspirați să nu se mai tundă după ce au vizionat un documentar în aprilie 2016 despre un tânăr bolnav de cancer care a primit o perucă de păr de la o altă fată.

Apoi, frații au decis să-și crească propriile podoabe capilare până când au fost suficient de lungi pentru a face același lucru, în ciuda faptului că au fost tachinați la școală pentru aspectul lor.

Părul lor a fost tăiat la începutul acestei luni și trimis la organizații caritabile care oferă peruci și opțiuni de înlocuire a părului copiilor care și-au pierdut părul în special din cauza chimioterapiei, radioterapiei, dar şi a arsurilor și a altor probleme medicale.

Băieții au strâns, de asemenea, peste 3.000 de dolari pentru cercetarea cancerului la copii, potrivit dailymail.co.uk

Kaleb a spus: ''Creșterea părului nostru timp de patru ani și jumătate a fost stresantă pentru că întotdeauna ne-am încurcat părul înotând și apoi a trebuit să stăm ore în șir pentru a-l descurca. Și am trecut printr-o mulțime de agresiuni și tachinări la școală, dar ne-au dat și ocazia să explicăm de ce ne creșteam părul''.

Mama lor, care este asistentă medicală, și-a amintit momentul în care fiii ei au început să-și crească părul, spunând: ''Au fost atât de inspirați încât m-au întrebat dacă pot să îşi crească și să-și doneze părul ca acelui copil mic pe care l-au văzut în film.''

Aaron și Kaleb s-au dus la frizerie pentru prima dată de Ziua Mondială a Cancerului, pe 4 februarie, pentru a-și tăia părul în mod ceremonial și a fi donat.

Aaron a spus: ''Am făcut o poză cu părul spunându-ne adio, îmi va fi dor de el.''

Kaleb şi Aaron vor să recurgă din nou la frumosul gest, pentru a ajuta şi mai mulţi copii 

Frații care intenționează să-și crească din nou părul lung pentru mai multe peruci, vor să facă o pauză pentru a încerca mai întâi câteva stiluri noi. 

Mama celor doi este foarte mândră de hotărârea fiilor săi. Ea a adăugat: ''Știu de ce fac acest lucru și sunt hotărâți să treacă zilnic prin durerea îngrijirii părului și prin agresiunea din partea colegilor lor.''

Kaleb şi Aaron vor să fie puşi la curent în permanenţă cu privire la persoanele care vor beneficia de pe urma mărinimosului lor gest. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doi fraţi şi-au lăsat părul să crească timp de cinci ani, deoarece voiau să contribuie la perucile dăruite copiilor bolnavi de cancer, în SUA