Antena Meniu Search
x

Video Doi oameni au fost scoși fără viață din ruinele blocului prăbușit în Marsilia. Primele ipoteze după explozia puternică

Două corpuri neînsufleţite au fost găsite, noaptea trecută, în ruinele blocului de locuinţe prăbuşit la Marsilia. Dar pompierii nu au putut, încă, să le scoată la lumină, din cauza condiţiilor deosebit de grele de la locul catastrofei. În total, nouă persoane erau date dispărute în urma puternicei explozii care a spulberat, pur şi simplu, clădirea, puţin după miezul nopţii în care catolicii sărbătoreau Învierea. 

de Redactia Observator

la 10.04.2023, 07:59

Vezi și

Pompierii marinei franceze au lucrat zi şi noapte în ruinele clădirii prăbuşite din centrul oraşului. Operaţiunile sunt extrem de dificile din cauza unui incendiu declanşat îndată după catastrofă şi care a continuat să mocnească şi după ce s-a crezut că a fost stins. Iniţial s-a anunţat doar că şase persoane au fost rănite. Dar alţi opt locatari ai blocului, plus o persoană dintr-o clădire alăturată, erau dispăruţi şi nu răspundeau la telefon.

Vecinii spun că imobilul, care era în stare bună, s-a prăbuşit după o explozie extrem de puternică. Cauza pare să fi fost o scurgere de gaz dar, deocamdată, experţii nu au putut examina ruinele, tot din cauza riscurilor.

Martor: Am auzit o explozie la 12 și jumătate, la ora unu noaptea trecută, o explozie foarte puternică şi ne-a speriat. Ne-am uitat pe fereastră la ce s-a întâmplat și am văzut fum, bolovani și oameni care fugeau.

Sute de persoane au fost evacuate după prăbușirea blocului din Marsilia

Cele două clădiri alăturate au suferit avarii grave iar una din ele s-a prăbuşit, şi ea, după câteva ore, ceea ce a îngreunat şi mai mult activitatea pompierilor. Ca măsură de precauţie au fost evacuate aproape 200 de persoane din toate clădirile care puteau fi afectate, iar câteva străzi din cartier au fost închise.

Locuitorii Marsiliei nu au uitat că în ultimele decenii, în oraş s-au mai prăbuşit câteva imobile de locuinţe, fie din cauza unor explozii, fie pentru că erau în stare precară. În cea mai recentă catastrofă de acest gen, în 2018, opt persoane şi-au pierdut viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Doi oameni au fost scoși fără viață din ruinele blocului prăbușit în Marsilia. Primele ipoteze după explozia puternică