Antena Meniu Search
x

Doi români şi un basarabean, achitaţi într-un dosar în care erau acuzaţi că au hărţuit două dansatoare în Italia

Magistraţii de la Curtea din Belluno, Italia, au decis achitarea a doi români şi a unui basarabean care erau acuzaţi că, în 2016, au hărţuit două dansatoare, tot românce, dintr-un club de noapte din localitatea Sospirolo, oraş situat la circa 80 de kilometri nord de Veneţia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 04.02.2021, 12:02

Dansatoarele ar putea fi puse sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni
Cei trei inculpaţi erau acuzaţi că au hărţuit două dansatoare românce - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Incidentul s-a produs în vara lui 2016.
  • Incidentul s-a produs într-un club de noapte din Sospirolo, oraş situat în apropiere de Veneţia.

Pe 17 iulie 2016, un grup de opt români şi basarabeni şi-ar fi petrecut seara în Vedania Night Club, local în care atmosfera era întreţinută de două dansatoare provenite tot din România.

Conform Il Gazzettino, pe fondul consumului de alcool, o parte dintre bărbaţi ar fi început să hărţuiască cele două dansatoare.

Bărbaţii le-ar fi făcut avansuri fetelor, le-ar fi solicitat să întreţină relaţii amoroase contracost şi chiar le-ar fi atins în zonele intime, înainte ca acestea să se refugieze într-un vestiar.

Dansatoarele au depus plângere la şapte luni de la comiterea hărţuirii

În cele din urmă, patronul localului, Roberto Callegher, şi câţiva dintre angajaţi i-ar fi îndepărtat pe agresori.

Abia la şapte luni de la producerea incidentului fetele au depus plângere împotriva a trei dintre bărbaţii prezenţi în local în seara respectivă. Au fost vizaţi Cătălin, un român de 31 de ani, din Feltre, Alexandru, un român de 33 de ani, din Pedavena, şi Roman, un basarabean de 32 de ani.

Fetele i-au acuzat de comiterea mai multor infracţiuni şi le-au solicitat daune de câte 5.000 de euro, însă dosarul a luat cu o altă întorsătură în instanţă.

În ciuda declaraţiilor făcute de fete printre lacrimi, magistraţii italieni au avut din start dubii cu prestaţia celor două.

Cele două fete s-au contrazis de mai multe ori în declaraţii, iar magistraţii le-au atras atenţia că trebuie să fie extrem de atente cu ceea ce spun.

Fetele ar fi spus inclusiv că echipajul de carabinieri ajuns la local în seara cu pricina ar fi fost înjurat şi admonestat de cei trei acuzaţi, lucru infirmat inclusiv de oamenii legii.

Ancheta a scos la iveală faptul că, foarte probabil, româncele ar fi fost puse să depună plângere chiar de către patronul localului, după ce acesta din urmă ar fi fost acuzat că l-a bătut pe Cătălin.

Dansatoarele de la clubul din Italia ar putea fi puse sub acuzare

Patronul localului s-ar fi folosit de situaţie pentru a-l intimida pe român şi pentru a-i spune că româncele vor renunţa la plângere doar dacă şi el renunţă la plângerea sa.

Procurorii italieni au cerut patru ani şi opt luni de închisoare pentru Cătălin, patru ani şi şase luni de închisoare pentru Alexandru şi patru luni şi două luni de închisoare pentru Roman.

Însă, magistraţii de la Curtea din Belluno au decis că infracţiunile nu există şi, astfel, cei trei acuzaţi trebuie achitaţi.

Mai mult, autorităţile italiene nu exclud acum posibilitatea de a-şi îndrepta atenţia asupra celor două românce, dansatoare în club, care ar putea fi puse sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni, inclusiv mărturie mincinoasă.

Ambele părţi implicate în incident aşteaptă motivarea deciziei magistraţilor

Decizia magistraţilor, de a-i achita pe cei trei inculpaţi, poate fi atacată cu apel, însă ambele părţi implicate în incident aşteaptă motivarea deciziei magistraţilor, care ar putea veni într-un interval de 90 de zile de la pronunţarea sentinţei.

Culmea este că, în urma acestui incident, unul dintre inculpaţi a fost obligat să divorţeze. Era căsătorit de mai mulţi ani, însă implicarea sa în poveste l-a costat relaţia cu nevasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Doi români şi un basarabean, achitaţi într-un dosar în care erau acuzaţi că au hărţuit două dansatoare în Italia