Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doi suspecţi în cazul morţii lui Claudiu, românul ucis în Leeds. Unul e arestat, altul a fost dat în urmărire de poliția britanică

Poliţia britanică a dat în urmărire un tânăr de 24 de ani, suspect în cazul morţii românului Claudiu Carol Kondor, curier în Leeds, care şi-a găsit sfârşitul marţi seară, după ce a surprins un hoţ în timp ce încerca să-i fure duba. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru crimă şi au arestat deja un bărbat de 32 de ani, relatează BBC News.

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 15:08

Sfârşit cumplit pentru un român de 42 de ani, în Marea Britanie. Claudiu Carol Kondor a fost declarat mort la fața locului, pe Heights Drive, în Wortley, marți seara, după ce camioneta lui Ford Transit Cargo, argintie, a fost furată în timp ce făcea o livrare. Bărbatul de 42 de ani a încercat să-l oprească însă suspectul a pornit duba în timp ce curierul se ţinea de portieră. A mers astfel pentru mai bine de 800 de metri şi a lovit două maşini parcate. 

Român ucis în Leeds. Un suspect arestat, altul dat în urmărire

Miercuri seară, poliţiştii britanici au arestat un bărbat de 32 de ani, iar astăzi au dat în urmărire un tânăr de 24 de ani, Eddie Hampshire, din Belle Isle, Leeds, căutat sub suspiciunea de crimă în legătură cu moartea lui Claudiu-Carol Kondor. Potrivit unui comunicat al Poliției din West Yorkshire, se crede că Hampshire se află încă în zona Leeds.

Articolul continuă după reclamă

"Investigația privind uciderea domnului Kondor progresează, iar acum facem apel la informații din partea publicului pentru a ajuta la identificarea lui Eddie Hampshire ca suspect pentru uciderea sa", a declarat inspectorul șef detectiv James Entwistle.

Pe acelaşi subiect

Astfel, oricine are orice alte informații care ar putea ajuta la găsirea lui Eddie Hampshire este rugat să contacteze Echipa de Omucideri și Investigații Majore la 13240455080 sau online la www.westyorkshire.police.uk/livechat. Informațiile, inclusiv filmările, pot fi furnizate prin portalul public pentru incidente majore la https://mipp.police.uk/operation/13XM020119P03-PO1.

Claudiu a fost târât aproape 1 km, în timp ce încerca să oprească un hoţ care îi furase duba

Potrivit publicaţiei britanice Daily Mail, Claudiu era în timpul serviciului, marţi seara, când duba lui a fost furată în Leeds, West Yorkshire. În jurul orei 18.45, după ce a livrat un colet la o adresă, bărbatul a surprins un hoţ care voia să-i fure maşina. În încercarea de a-l opri, românul de 42 de ani a vrut să sară în dubă, dar suspectul a demarat în trombă şi a pornit cu el agăţat de portieră, târându-l astfel mai bine de 800 de metri. Bărbatul a fost găsit grav rănit, zăcând pe şosea, puțin înainte de ora 19.00. Un echipaj de prim-ajutor a intervenit rapid la faţa locului, însă medicii nu au mai putut să-l salveze, fiind declarat decesul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliția din West Yorkshire a anunţat că familia șoferului este "complet devastată", iar pe Facebook curg mesajele de condoleanţe. "Fără îndoială, muncea pentru a-și întreține familia, și niște ticăloşi i-au luat duba. A încercat să-i oprească, ca să nu-și piardă slujba și, în schimb, și-a pierdut viața" / "RIP pentru bietul om care și-a pierdut viața în timp ce muncea cinstit pentru familia lui" / "Mi se rupe inima pentru acest om și familia lui" sunt doar câteva dintre ele.

Compania la care lucra Claudiu Carol Kondor a început o campanie de strângeri de fonduri pentru familia românului.

MAE a confirmat decesul românului în Leeds

Reprezentanții ministerului Afacerilor Externe a confirmat pentru Observator că bărbatul ucis în Leeds este român: "Urmare solicitării dumneavoastră de presă, vă informăm că Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Manchester (CG Manchester), a fost notificat de către autoritățile britanice cu privire la decesul unui cetățean român în localitatea Leeds din Regatul Unit. MAE precizează că, până în prezent, la nivelul oficiului consular al României la Manchester nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest caz".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Doi suspecţi în cazul morţii lui Claudiu, românul ucis în Leeds. Unul e arestat, altul a fost dat în urmărire de poliția britanică