Antena Meniu Search
x

Video "Don Poorleone". Trump, ironizat pe internet după ce a cerut bani de la 30 de firme pentru a-şi păstra proprietăţile de lux. Toate l-au refuzat

Colac de salvare pentru Donald Trump! Justiţia i-a făcut un cadou de 289 de milioane de dolari. Mai exact, în loc de 464 de milioane de dolari, amenda primită iniţial în dosarul pentru fraudă fiscală, judecătorii i-a redus-o la 175 de milioane de dolari. Însă, Trump trebuie să ofere garanțiile în termen de zece zile, pentru a evita executarea silită în dosarul privind supraevaluarea averii. 

de Redactia Observator

la 26.03.2024, 08:32

Vezi și

După ce Donald Trump s-a chinuit să strângă bani pentru a nu îşi pierde proprietăţile de lux, aseară, republicanul a primit o veste bună. Justiţia i-a micşorat amenda cu 289 de milioane de dolari. Acum, fostul preşedinte trebuie să achite 175 de milioane de dolari, şi nu 464 de milioane de dolari, suma prevăzută iniţial. În plus, republicanul a obţinut mai mult timp pentru a-şi plăti sancţiunea - judecătorii i-au dat la dispoziţie 10 zile. Banii, spune republicanul, vor fi achitaţi cash.

Donald Trump, fost președinte SUA: Respectăm foarte mult decizia Diviziei de Apel și ne vom conforma acesteia. Vom depune banii foarte repede și, vom câștiga cazul.

Fostul preşedinte american riscă să piardă proprietăţi extrem de valoroase

Însă, politicianul a continuat să îşi arate indignarea.

Pe acelaşi subiect

Donald Trump: Este păcat. Este o rușine ceea ce se întâmplă cu țara noastră. Este o interferență electorală. Se fac lucruri care nu au mai fost făcute niciodată în această țară.

Întrebat de jurnalişti dacă va cheltui bani pentru campania sa de anul acesta, Trump a răbufnit.

Jurnalist: "O să puneți bani în campanie?"

Donald Trump: Da. Da. În primul rând, nu este treaba ta. Adică, sincer, dar, s-ar putea să fac asta. Am capacitatea de a o face. Dar dacă trebuie să cheltui 500 de milioane pe o obligațiune, nu aș avea această opțiune.

Fostul preşedinte american riscă să piardă proprietăţi extrem de valoroase, precum Trump Tower, clădirea de birouri de pe Wall Street, blocul de locuinţe din Park Avenue şi mai multe terenuri de golf din New York, Florida sau New Jersey.

La finalul săptămânii trecute, Donald Trump declara că deţine aproape 500 de milioane de dolari în numerar, dar intenționează să îi cheltuiască pentru a candida la președinție. Pe de altă parte, avocații săi au anunţat instanţa că miliardarul nu poate găsi banii şi au cerut să i se acorde mai mult timp.

Potrivit acestora, Trump ar fi abordat peste 30 de firme în încercarea de a obține fonduri, dar nu a reușit. Între timp, fostul preşedinte american a devenit ţinta ironiilor pe reţelele de socializare, unde internauţii i-au găsit rapid o nouă poreclă.

Trump, ținta glumelor în social media

Îl numesc "Don Poorleone", după personajul celebru al lui Marlon Brando din The Godfather, la care au adaptat şi cea mai faimoasă replică a sa. În timp ce Don Vito Corleone face "o ofertă pe care nimeni nu o poate refuza", meme-urile lui Trump spun că a făcut o ofertă pe care toată lumea a refuzat-o. 

Luna trecută, un judecător din New York a decis că Donald Trump și fiii săi Eric şi Donald Trump Jr. au supraevaluat intenţionat valoarea activelor deţinute pentru a beneficia de împrumuturi avantajoase, iar pentru asta trebuie să plătească o amendă pe măsură.

Karoline Leavitt, secretar de presă a lui Trump: Letitia James, procurorul general din New York, încearcă să-l aducă la faliment pe preşedintele Trump, să-l lase fără resurse şi să închidă un imperiu care a construit zgârie norii din New York-ul de astăzi şi care a oferit locuri de muncă la mii de americani din tot statul.

Singura opţiune care i-ar putea râmâne lui Trump ar fi să declare faliment, explică specialiştii. Tot ieri, Curtea Penală Supremă a Statului New York a decis ca pe 15 aprilie să înceapă procesul în care Trump e acuzat că, în 2016, a cumpărat tăcerea actriței de filme pentru adulţi Stormy Daniels.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Don Poorleone". Trump, ironizat pe internet după ce a cerut bani de la 30 de firme pentru a-şi păstra proprietăţile de lux. Toate l-au refuzat