Antena Meniu Search
x

Joe Biden a semnat textul de finanţare a guvernului federal adoptat de Congres, după luni de tensiuni. Niciun dolar pentru Ucraina sau UNRWA

Preşedintele american Joe Biden a semnat sâmbătă textul care permite finanţarea statului federal până în septembrie, la câteva ore după adoptarea acestui text de către Congres, punând astfel capăt lunilor de tensiuni în jurul bugetului pe anul 2024, relatează Reuters şi AFP.

de Redactia Observator

la 23.03.2024, 21:12

președintele american Joe Biden
Joe Biden a semnat textul de finanţare a guvernului federal adoptat de Congres, după luni de tensiuni. Niciun dolar pentru Ucraina sau UNRWA - Profimedia Images

"Această lege bipartită pe care tocmai am semnat-o permite guvernului să continue să guverneze, să investească în poporul american şi să ne întărească economia şi securitatea naţională", a afirmat preşedintele democrat, potrivit Agerpres.

Congresul SUA a adoptat sâmbătă un proiect de lege menit să finanţeze guvernul federal până în septembrie şi să împiedice cea mai mare economie a lumii să intre în "shutdown", paralizia serviciilor sale publice.

Senatorii nu au aprobat proiectul de lege înainte de termenul limită de vineri la miezul nopţii, care ar fi trebuit să declanşeze închiderea. Dar aleşii au convenit în cele din urmă asupra adoptării finale a acestei legi a finanţelor de 1.200 de miliarde de dolari.

Legea va prelungi bugetul SUA până la sfârşitul anului fiscal, pe 30 septembrie

Pe acelaşi subiect

Acest text de 1.012 pagini, rezultatul unor negocieri foarte dure, conţine măsuri care ar avea repercusiuni puternice în străinătate.

Textul interzice orice finanţare directă din partea Statelor Unite către agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, UNRWA, care a fost în centrul unei controverse de când Israelul a acuzat 12 din cei 13.000 de angajaţi ai săi din Gaza de implicare în atacul mortal al Hamas din 7 octombrie.

Legea conţine, de asemenea, sute de milioane de dolari pentru Taiwan, dar nu eliberează nicio finanţare pentru Ucraina, deoarece pachetul pentru Kiev face obiectul unor negocieri separate.

Ultimul shutdown al guvernului federal a avut loc în timpul preşedintelui Donald Trump, între 22 decembrie 2018 şi 25 ianuarie 2019. La acea vreme, tabăra republicană cerea finanţare pentru construirea unui zid de-a lungul frontierei SUA cu Mexicul, proiect căruia i se opuneau aleşii democraţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Joe Biden a semnat textul de finanţare a guvernului federal adoptat de Congres, după luni de tensiuni. Niciun dolar pentru Ucraina sau UNRWA