Antena Meniu Search
x

Preşedintele Donald Trump, infectat cu COVID-19, a fost internat la un spital militar

"Cred că mă simt bine!" Asta a scris pe Twitter Donald Trump, din spitalul militar unde a fost internat ieri.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 03.10.2020, 18:12

Vezi și
  • Donald Trump are simptome moderate, febră şi tuse uşoară.
  • A fost tratat cu o doză de 8 grame de Regeneron. 

Medicii spun că preşedintelui american i-a fost administrat un tratament experimental şi că va petrece câteva zile sub supraveghere medicală. Rezultatul pozitiv al liderului de la Casa Albă şi al primei doamne vine în contextul în care rata de infectare în Statele Unite nu scade.

Printr-un mesaj video postat pe Twitter, Donald Trump i-a asigurat pe americani că starea lui de sănătate este stabilă. Liderul de la Casa Albă va petrece câteva zile la centrul medical, unde va fi monitorizat.

Potrivit medicului său personal, Donald Trump are simptome moderate, febră şi tuse uşoară şi a fost tratat cu o doză de 8 grame de Regeneron. 

Dr. David Boulware, Professor of Medicine, University of Minnesota: Sunt 20, 25 la sută şanse crescute să dezvolte simptome mai severe. Asta ar putea însemna dificultăţi de respiraţie şi o saturaţie de oxigen mai mică în sânge ceea ce ar indica o pneumonie şi probleme pulmonare mai grave.

Walter Reed este spitalul preşedinţilor. Acolo, Donald Trump are la dispoziţie un întreg etaj şi, pentru moment, toate condiţiile pentru a putea lucra din izolare.

Dacă evoluţia bolii nu îi va mai permite să lucreze, Donald Trump va fi înlocuit de vicepreşedintele Mike Pence care a anunţat că testul lui este negativ. 

William Howell, profesor de ştiinţe politice: Al 25-lea Amendament prezintă clar linia de succesiune. Primul după preşedinte este vicepreşedintele Mike Pence. Apoi urmează preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi. Următorul este preşedintele Senatului, Chuck Grassley. Apoi Secretarul de Stat, Mike Pompeo şi Steve Mnuchin.

Mesaje de susţinere pentru liderul de la Casa Albă au venit din toată lumea. Inclusiv preşedintele României, Klaus Iohannis şi-a arătat susţinerea printr-un mesaj postat pe Twitter. 

Joe Biden, contracandidatul lui Trump la prezidenţiale i-a urat însănătoşire grabnică. Aproape sigur, cea de-a doua dezbatere a celor doi, planificată pe 15 octombrie, va trebui anulată.

Este neclar ce se va întâmpla cu alegerile dacă starea lui Donald Trump nu se va îmbunătăţi. În unele state, votul prin corespondenţă este în plină desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Donald Trump, infectat cu COVID-19, a fost internat la un spital militar