Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Donald Trump anunță înfrângerea ISIS în Siria și ordonă retragerea trupelor americane

Donald Trump anunță înfrângerea Statului Islamic în Siria. Președintele SUA ia în calcul, de asemenea, retragerea militarilor americani aflați în această țară.

de Redactia Observator

la 19.12.2018 , 23:57

Donald Trump dă declarații la Casa Albă Donald Trump în fața reporterilor, la Casa Albă, înainte de a pleca pentru a petrece Ziua Recunoștinței în Florida, pe 20 noiembrie 2018 - Hepta

Donald Trump anunță înfrângerea Statului Islamic în Siria. Președintele SUA ia în calcul, de asemenea, retragerea militarilor americani aflați în această țară.

(Actualizare): Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a ordonat retragerea trupelor americane staţionate în Siria, apreciind că şi-a atins obiectivul - de a ”învinge” gruparea Statul Islamic în această ţară.

”Este o retragere totală”, care va avea loc ”cât mai rapid posibil”, a declarat miercuri, un oficial american sub protecţia anonimatului.

Articolul continuă după reclamă

Aproximativ 2.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent în nordul Siriei - în principal forţe speciale prezente cu scopul de a lupta împotriva SI şi de a antrena forţe locale în zone recucerite de la jihadişti.

Pe acelaşi subiect

Anunțul victoriei împotriva Statului Islamic a fost făcut de Donald Trump pe Twitter.

De asemenea, în mesajul său, el a dat de înțeles că prezența americană nu mai e necesară în Siria.

”Am învins gruparea Statul Islamic în Siria, singurul meu motiv de a fi acolo în timpul preşedinţiei Trump", a scris liderul de la Casa Albă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform AFP, Statele Unite pregătesc retragerea militarilor din Siria, în urma unei decizii luate de Donald Trump, după o discuție cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Deocamdată, Pentagonul nu a făcut niciun comentariu. Aproximativ 2000 de soldați americani sunt în Siria, în sprijinul Forțelor Democratice Siriene, o coaliție arabo-kurdă care luptă contra Statului Islamic.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Donald Trump anunță înfrângerea ISIS în Siria și ordonă retragerea trupelor americane