Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump refuză să îşi accepte înfrângerea. I-a cerut unui demnitar să inverseze rezultatul alegerilor în Georgia

Cu două săptămâni înainte de a-şi încheia mandatul, Donald Trump refuză cu obstinaţie să îşi accepte înfrângerea. Preşedintele i-a cerut, prin telefon, unui demnitar din statul Georgia să inverseze rezultatul alegerilor câştigate, şi acolo, de Joe Biden. Conversaţia ar fi avut loc pe 2 ianuarie, iar înregistrarea a ajuns pe mâinile jurnaliştilor, care au făcut-o publică.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 04.01.2021, 21:17

Vezi și
  • Președintele ales Joe Biden urmează să fie confirmat, miercuri, în Congresul american

Donald Trump, președintele SUA: Găsiţi 11.780 de voturi! Asta înseamnă cu unul mai mult (n.r. decât diferenţa în favoarea lui Biden), pentru că noi am câştigat în acest stat. 

Pe un ton ferm, chiar intimidant, mai bine de o oră, Donald Trump s-a străduit să-l convingă pe secretarul de stat din Georgia, şi el republican, să răstoarne rezultatul alegerilor din acest stat. L-a ameninţat chiar că îl va aduce în faţa justiţiei, în caz contrar. Preşedintele în exerciţiu a fost "demascat" de un cunoscut cotidian american.

Donald Trump, președintele SUA: Ştiţi ce au făcut ei şi nu îi denunţaţi. Să ştiţi că acesta este un delict penal. Şi nu puteţi permite să se întâmple aşa ceva. Este un mare risc pentru dumneata şi pentru Ryan, avocatul dumitale, un mare risc.

Kamala Harris, vicepreşedinte ales al SUA: Ei bine, cu siguranţă, este sunetul disperării. Un abuz de putere din partea preşedintelui Statelor Unite.

Secretarul de stat şi-a menţinut poziţia. Voturile din Georgia fuseseră deja numărate de trei ori, cu acelaşi rezultat: victorie pentru Joe Biden. Oricum, schimbarea rezultatului din Georgia nu i-ar fi adus preşedinţia lui Trump. Joe Biden urmează să fie confirmat, miercuri, în Congres. Ceremonia de învestitură va avea loc pe 20 ianuarie, dar va fi lipsită de fastul din alţi ani. 

În locul tradiţionalei parade inaugurale, democratul va beneficia doar de o plimbare scurtă, cu escortă militară. Şi publicul va fi mai puţin numeros. Doar membrii Congresului şi câţiva invitaţi vor asista la depunerea jurământului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Donald Trump refuză să îşi accepte înfrângerea. I-a cerut unui demnitar să inverseze rezultatul alegerilor în Georgia