Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump și-a făcut TikTok. Câți urmăritori a strâns în doar câteva ore

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, şi-a făcut cont pe TikTok, platformă pe care a încercat să o interzică în timpul mandatului său de preşedinte, informează AFP.

de Redactia Observator

la 02.06.2024 , 20:07

Donald Trump a postat sâmbătă seară, pentru a-şi lansa noul cont, o înregistrare video de 13 secunde în care apare salutând fanii la un meci UFC, la Newark, în New Jersey: "Este o onoare pentru mine", îi spune el lui Dan White, preşedintele UFC, ales să anunţe sosirea lui Donald Trump pe TikTok.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

La şapte ore după ce a fost postat online, videoclipul fusese deja vizionat de aproape patru milioane de ori. Contul său @realDonaldTrump are acum peste 1.2 milioane de urmăritori. Adică de două ori mai mulţi decât pagina TikTok a rivalului său Joe Biden, actualul preşedinte al Statelor Unite.

Pe acelaşi subiect

În 2020, Donald Trump, pe atunci preşedinte al Statelor Unite, a vrut să interzică TikTok. Instanțele s-au opus

În martie, miliardarul american a declarat că platforma reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale, dar a făcut pasul înapoi după ce şi-a dat seama că o interdicţie ar afecta anumiţi utilizatori tineri. Donald Trump a declarat în cele din urmă că vrea să protejeze TikTok în Statele Unite împotriva Facebook.

Potrivit AP, o treime dintre americanii cu vârsta sub 30 de ani îşi obţin informaţiile de pe această platformă, care are 170 de milioane de utilizatori peste Oceanul Atlantic. Un fost ministru al lui Donald Trump, Steven Mnuchin, a declarat chiar în martie că vrea să cumpere TikTok.

La rândul său, preşedintele Biden a promulgat o lege care impune companiei-mamă a TikTok, ByteDance, să întrerupă toate legăturile cu China, altfel riscă să fie interzisă în Statele Unite. Legea acordă companiei 170 de zile pentru a găsi noi investitori non-chinezi. Dar directorul său general, Shou Zi Chew, care consideră legea neconstituţională şi a depus o plângere împotriva Statelor Unite, refuză să vândă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Donald Trump și-a făcut TikTok. Câți urmăritori a strâns în doar câteva ore