Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a proteja contra Omicron. A treia doză are o eficienţă de 75% - studiu

Două doze de vaccin nu sunt suficiente în faţa noi variante a coronavirusului, Omicron. Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că vaccinarea cu o a treia doză creşte eficienţa la 75%.

de Redactia Observator

la 10.12.2021 , 22:40

Două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a proteja contra Omicron. A treia doză are o eficienţă de 75% - studiu - Profimedia

Cercetătorii britanici au studiat datele colectate de la 581 de cazuri de infectare cu Omicron şi le-au comparat cu mii de alte cazuri de infectare cu Delta, informează BBC. Analiza a fost realizată pentru a se stabili cât de eficiente sunt vaccinurile actuale împotriva noii tulpini. Potrivit acestora, chiar datele colectate sunt insuficiente, studiul a demonstrat o scădere dramatică a eficienţii vaccinului AstraZeneca. O scădere însemnată s-a consemnat şi la vaccinarea cu două doze Pfizer.

Protecţia de 75% împotriva Covid, după doza booster, nu este însă la fel de mare ca cea înregistrată la variantele anterioare. Până acum, aproximativ 22 de milioane de oameni din întreaga lume s-au vaccinat cu cel puţin o doză. Oamenii de ştiinţă britanici atrag atenţia că chiar dacă întreaga populaţie a lumii ar fi vaccinată, eficacitatea mai scăzută a vaccinului ar permite în continuare infectarea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a proteja contra Omicron. A treia doză are o eficienţă de 75% - studiu