Antena Meniu Search
x

Foto Două surori abuzate în copilărie şi-au pus capăt zilelor la câteva luni distanţă, simţindu-se abandonate de autorităţi, în Marea Britanie

Două surori şi-au pus capăt zilelor la doar câteva luni distanţă, pentru că autorităţile nu au făcut nimic în cazul abuzurilor sexuale pe care acestea le-au trăit ani de zile. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.05.2021, 12:31

Chris şi Sam Gould
Adolescentele s-au simţit ignorate şi abandonate de autorităţile care au decis să nu continue urmărirea penală în urma acuzaţiilor de abuz sexual pe care acestea le făcuseră - Profimedia

Chris Gould și sora ei geamănă Sam s-au simţit ignorate şi abandonate de autorităţile care au decis să nu continue urmărirea penală în urma acuzaţiilor de abuz sexual pe care acestea le făcuseră.

Luna trecută, surse din anchetă au dezvăluit detalii legate de Sam Gould, cea care și-a luat viața în septembrie 2018, la doar 16 ani. Luni s-a deschis o anchetă şi cu privire la moartea surorii sale gemene, Chris, al cărei trup a fost găsit lângă şinele de cale ferată lângă Teversham, Cambridgeshire, doar patru luni distanţă, în ianuarie 2019.

Mama: "S-au simţit invalidate"

Christ a dezvăluit anterior că atât ea, cât şi sora ei fuseseră „grav abuzate sexual” de la o vârstă fragedă și până la adolescență, potrivit anchetatorilor de la primăria Huntingdon, Cambridgeshire. Nimeni nu a fost acuzat vreodată în ciuda unei anchete penale asupra presupusului abuz, iar decizia le-a lăsat pe ambele fete să se simtă „invalidate”.

Sam fusese diagnosticată cu o tulburare de personalitate borderline, fapt considerat în strânsă legătură cu „acuzațiile de abuz sexual prelungit avut în copilărie”.

Părinții fetelor, Jane Cannon și Ian Gould, au declarat cu privire la moartea lui Chris că „nu au nicio îndoială” că s-a produs abuzul - și că a fost „rădăcina problemelor de sănătate mintală ale lui Chris”. Tot ei au menţionat şi că, după moartea surorii ei, adolescentei i-a fost „incredibil de greu” să îşi revină şi să lupte în continuare pentru dreptate.

„A fost o situație extrem de tragică în care a decis să-și ia viața și să meargă să fie cu sora ei geamănă. Așa cum ar înțelege oricine are un frate, au fost cele mai bune prietene şi cei mai răi duşmani, toate în acelaşi timp. Erau extrem de loiale una față de cealaltă. Se susţineau una pe cealaltă de fiecare dată când una era în suferinţă, se sprijineau reciproc în moduri în care nimeni altcineva nu putea” a povestit tatăl.

Chris a vorbit pentru prima dată despre presupusele abuzuri sexuale în iunie 2016, dar acestea începuseră în jurul anului 2007. Până la aproximativ 14 ani, potrivit mamei lor, ambele începuseră să ducă „o luptă serioasă cu sănătatea lor mintală”.

"Chris, în special, se confrunta cu dificultăți alimentare, auto-vătămare și avea gânduri suicidale. A refuzat să vorbească despre asta, dar am făcut-o să meargă la terapeutul școlii, lucru pe care îl ura", a povestit doamna Cannon în sala de judecată.

În plus, adolescenta avusese prima tentativă de sinucidere în mai 2016, încercând să ia o supradoză şi s auto-vătămase, ceea ce mama a crezut ulterior că este relevand pentru presupusele abuzuri.

A fost trimisă la Serviciile de sănătate mintală pentru copii și adolescenți (CAMHS), unde a făcut terapie cu un specialist. Atunci a mărturisit că a fost batjocorită în nenumărate rânduri. Era 29 iunie 2016, îşi aduce aminte mama, care menţionează că a fost „mută efectiv” pentru o perioadă de timp după aceea. I s-au administrat antidepresive până în octombrie 2016, dar comportamentul ei s-a deteriorat în timp și a început să aibă atacuri de panică.

O altă lovitură a venit pentru familie în decembrie 2016. Atunci poliţia i-a informat că presupusul abuzator al fetelor nu va fi urmărit penal: „Vă puteți imagina că în acel moment întreaga familie se ridicase în picioare, am întrebat imediat ce se va întâmpla cu ancheta poliției. Am aşteptat şi am urmărit ştiri sperând să aflăm ceva despre asta, dar nimic. Decizia a avut un impact mare asupra lor. S-au simţit invalidate, nu puteau să creadă că nu se va întâmpla nimic”

Ulterior Chris a încercat să îşi pună capăt zilelor în timp ce se afla la şcoală, dar cumva s-a răzgândit. Intenţia extremă însă a dus la internarea ei la clinica de sănătate mintală The Darwin Center din Fulbourn, Cambridgeshire. A rămas acolo inclusiv după perioada în care sora ei geamănă, Sam, a reuşit să-şi ducă planul la bun sfârşit şi să părăsească lumea crudă şi rea care nu a vrut să creadă în suferinţa celor două. I-a fost însă foarte greu să facă faţă situaţiei.

În seara în care Chris a murit (ianuarie 2019), fusese lăsată în afăra secţiei pentru o ţigară, dat fiind faptul că fumatul nu era permis în interiorul instituţiei. A plecat la ora 18:30, dar la 18.50 personalul medical a sesizat faptul că nu s-a mai întors, potrivit Mirror.

După ora 20.35, iubitul ei a mers să o caute pe liniile de tren de lângă Cherry Hinton. Poliţia ajunsese înaintea lui, aşa că îşi dăduse seama ce se întâmplase. Părinţii fetelor au menţionat că adolescenta prefera să se plimbe prin acea zonă, scrisese despre acest lucru inclusiv în jurnalul ei, motiv pentru care era uşor de gândit că acolo avea să-şi încheie şi socotelile cu viaţa.

În timpul audierilor, familia a dezvăluit frustrarea pe care o simţea Chris din cauza incoerenţei medicilor în ceea ce privea diagnosticul ei şi o enerva ideea că era schimbat aleatoriu, foarte des.

Potrivit medicului legist, la o întâlnire din decembrie 2018, adolescenta în vârstă de 16 ani la acea vreme îi spusese unuia dintre medicii ei: „Problema este că nimeni nu știe ce-i cu mine. Am sau nu o tulburare de personalitate borderline?"

„Schimbările aleatorii ale diagnosticului ei nu au trecut neobservate de Chris. Era la fel de exasperată ca și noi de aceste diagnostice inconsistente” a declarat mama.

Ancheta este în curs și se preconizează că va continua până săptămâna viitoare când va avea loc procesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Două surori abuzate în copilărie şi-au pus capăt zilelor la câteva luni distanţă, simţindu-se abandonate de autorităţi, în Marea Britanie