Antena Meniu Search
x

Donald Trump devine preşedinte al Statelor Unite într-o ceremonie de peste şapte ore

Între 800 şi 900 de mii de persoane sunt aşteptate să ia cu asalt capitala americană, în ziua ceremoniei. Este neclar însă, dacă oamenii se vor afla acolo pentru a sărbători sau pentru a protesta faţă de învestirea lui Donald Trump.

Între 800 şi 900 de mii de persoane sunt aşteptate să ia cu asalt capitala americană, în ziua ceremoniei. Este neclar însă, dacă oamenii se vor afla acolo pentru a sărbători sau pentru a protesta faţă de învestirea lui Donald Trump.

Sute de mii de persoane sunt aşteptate să urmărească online ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui ales al Statelor Unite, Donald trump, transmite BBC.

Donald Trump şi soţia sa vor fi însoţiţi în maşina care-i va duce la Capitoliu de Barack şi Michelle Obama. Acolo li se vor alătura membrii ai Congresului american, politicieni şi susţinători ai preşedintelui ales.

Se aşteaptă, de asemenea, ca la eveniment să participe şi soţii Bill şi Hillary Clinton. Pe lista celor care şi-au confirmat prezenţa sunt şi fostul lider american, republicanul George W. Bush şi soţia sa, Laura.

Pe acelaşi subiect

Zeci de democraţi au refuzat public să participe la ceremonie, ca urmare a "răfuielii" existente între preşedintele ales, Donald Trump, şi activistul pentru drepturi civile, John Lewis.

Mai mulţi parlamentari au anunţat, de asemenea, că nu vor fi prezenţi la învestire, dar vor participa la "Marşul femeilor din Washington", care va avea loc la o zi după inaugurarea în funcţie a magnatului american.

Două zile de sărbătoare în SUA

Festivităţile se vor desfăşura pe parcursul a două zile: joi, 19 Ianuarie, începând cu ora 17.30, ora României, la Lincoln Memorial va avea loc un spectacol de bun venit intitulat "Make America Great Again", după sloganul de campanie al lui Donald Trump. 

În cea de-a doua parte a evenimentului (în jurul orei 23.00), magnatul american va rosti şi un discurs. La ora 22.30, preşedintele ales şi vicepreşedintele desemnat, Mike Pence, vor depune coroane de flori la mormintele veteranilor îngropaţi la cimitirul Arlington.

În dimineaţa zilei de 20 Ianuarie, Donald Trump şi soţia sa vor participa la slujba religioasă de la biserica St John, situată în apropiere de Casa Albă, după care vor lua ceaiul cu familia Obama.

Ceremonia de învestire în funcţie va începe la ora 16.30, ora Românie şi va avea loc în faţa Capitoliului. Depunerea jurământului, cel mai important moment al evenimentului, va avea loc la ora 19.00. Tot atunci, magnatul american va rosti şi primul său discurs oficial în calitate de lider la Casa Albă.

Între orele 22.00 şi 24.00, Donald Trump şi Mike Pence vor participa la parada tradiţională de pe Pennsylvania Avenue, care se întinde între Capitoliu şi Casa Albă. Pe traseu se aşteaptă să se afle susţinători şi opozanţi ai noului lider american.

Începând cu ora 2.00, ora României, cei doi vor lua parte, împreună cu soţiile lor, la trei baluri inaugurale.

Potrivit autorităţilor americane din turism, nivelul "de entuziasm" şi cererile de cazare în vederea participării la eveniment nu au atins cifrele înregistrate la ceremoniile anterioare de învestire.

Aproape 2 milioane de oameni s-au adunat la Washington, în urmă cu 8 ani, pentru a lua parte la preluarea primului mandat de către Barack Obama,'.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Donald Trump devine preşedinte al Statelor Unite într-o ceremonie de peste şapte ore