Antena Meniu Search
x

Drama lui Eitan, singurul supraviețuitor al tragediei de la telefericul din Italia. La mijloc, în disputa dintre bunic şi mătuşă

Eitan, băiețelul de 6 ani aflat în centrul unei lupte pentru custodie, trebuie să se întoarcă în Italia. Singurul supraviețuitor al tragediei de la telefericul din Mottarone a fost dus în Israel fără acordul familiei sale din Italia.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 18:53

Drama lui Eitan, singurul supraviețuitor al tragediei de la telefericul din Italia. La mijloc, în disputa dintre bunic şi mătuşă - Profimedia

Eitan Biran, micuțul supraviețuitor al tragediei de la Mottarone, trebuie să se întoarcă în Italia, decizia aparținând unui judecător al Tribunalului pentru familie din Tel Aviv, scrie Agenția ANSA.

„Instanța a respins argumentul bunicului că Israelul este locul normal în care trebuie să trăiască micuțul, precum și că ar avea două locuri de trai", a scris judecătoarea în decizia în care a dispus întoarcerea copilului în Italia.

Copilul fusese dus cu avionul, fără acord, în Israel, de către bunicul său Shmuel Peleg, în septembrie anul trecut, după ce a fost luat din casa mătușii sale Aya Biran din Pavia. Bunicul este cercetat în Italia pentru răpire, scrie Mediafax.

Disputat între bunică şi mătuşă

Pe acelaşi subiect

Imediat după aceea, Aya Biran a depus la Tribunalul pentru familie din Tel Aviv o cerere de „returnare imediată" în Italia. Decizia judecătorului a venit la aproximativ două săptămâni după încheierea audierilor din Tel Aviv.

„Deși salutăm decizia judecătorului, credem că nu există învingători sau învinși în acest caz. Există doar Eitan și tot ce cerem este ca el să revină cât mai repede acasă, la prietenii lui de la școală, la familia lui, mai ales pentru terapia și educația de care are nevoie", este comentariul făcut de avocații familiei lui Aya Biran.

Judecătoarea Iris Ilutovici Segal l-a obligat pe bunicul matern al copilului, Shmuel Peleg, să achite cheltuieli de judecată de peste 18.000 de euro. Pe de altă parte, familia Peleg a anunțat că este hotărâtă să continue bătălia „în interesul lui Eitan, al bunăstării sale și al dreptului de a crește în Israel, așa cum ar fi sperat părinții săi".

Rămas singur pe lume

Părinții lui Eitan Biran, fratele mai mic și doi dintre străbunicii lui au fost printre cele 14 persoane care au murit în accidentul din luna mai, când o telecabină s-a prăbușit în pădure. Copilul a rămas cu o mătușă din partea tatălui în Italia după ce a fost externat din spital. De atunci, băiatul a devenit ținta unei lupte pentru custodie între familiile din Italia și Israel.

Shmulik Peleg, bunicul lui Eitan, s-ar fi mutat din Tel Aviv în Italia, iar la un moment dat l-a luat și nu l-a mai dus acasă. În urma sesizării, autoritățile italiene au aflat că Eitan a plecat din Italia cu un avion privat alături de Peleg, care avea pașaportul israelian al copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Drama lui Eitan, singurul supraviețuitor al tragediei de la telefericul din Italia. La mijloc, în disputa dintre bunic şi mătuşă