Antena Meniu Search
x

Un agent FBI ieșit la pensie a ruinat o femeie din Texas. Cum a păcălit-o să-i dea 800.000 de dolari

Un agent FBI pensionar este acuzat de escrocarea unei femei din Texas cu 800.000 de dolari, după ce a convins-o că se află într-o ”probațiune secretă” pentru infracțiuni legate de droguri și i-a propus chiar, la un moment dat, să se căsătorească.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.06.2021, 18:08

Fostul agent FBI ieșit la pensie care a escrocat o femeie de 800.000 de dolari
Un agent FBI ieșit la pensie a ruinat o femeie din Texas - @NBCDFW
  • Fostul agent FBI a obținut 800.000 de dolari, în bani și bunuri, de la femeia pe care a păcălit-o timp de mai bine de trei ani.

Fostul agent FBI, pe nume William Roy Stone Jr., de 62 de ani, care se retrăsese de la biroul din Dallas al FBI cu aproximativ o lună înainte să înceapă înșelăciunea, i-a propus chiar să se căsătorească cu victima și a spus că va încerca să o scape de anchetă, au spus procurorii.

"Stone ar fi intrat, amenințat și furat de la victima sa, exploatând încrederea acesteia în forțele de ordine pentru propriul său câștig financiar", a declarat într-un comunicat Cloey C. Pierce, agent special care se ocupă de biroul inspectorului general al Departamentului Justiției din Dallas, potrivit nytimes.com.

Cum se apără în instanță fostul agent FBI

Gregg Gallian, avocat al domnului Stone, a declarat duminică, că fostul agent FBI își va spăla numele în justiție și că tot acolo ”va scoate la iveală faptele reale ale acestui caz”.

Pe acelaşi subiect

”Există mult mai multe detalii în această poveste” a mai spus avocatul apărării.

Potrivit unei declarații a procurorilor, fostul agent FBI a fost pus sub acuzare pentru șapte capete de acuzare, între care fraudă, conspirație pentru fraudă, suplinirea unui ofițer federal și declarații false.

Dacă va fi condamnat pentru toate acuzațiile, fostul agent FBI se confruntă cu până la 178 de ani de închisoare.

Schema prin care fostul agent FBI a obținut 800.000 de dolari în bani și bunuri materiale

Într-o declarație prin care anunțau acuzațiile și rechizitoriul de 15 pagini care a fost desigilat săptămâna trecută, procurorii au oferit doar câteva detalii ale schemei puse la cale de fostul agent FBI în trei ani și jumătate. 

William Roy Stone Jr. s-a retras din biroul FBI din Dallas în octombrie 2015. La o lună de la retragerea sa din activitate, el a luat legătura cu o femeie din Granbury, Texas, la sud-vest de Fort Worth, identificată doar ca „CT”, căreia i-a spus că este anchetată în secret pentru infracțiuni legate de droguri și că o instanță din Austin l-a desemnat pe acesta și o altă persoană, care nu a fost identificată, să o „îndrume” și „să o supravegheze”.

Fostul agent FBI i-a mai spus femeii că este obligată să plătească cheltuielile pe care le-a suportat călătorind la Austin pentru a vorbi cu judecătorul despre probațiunea ei. De asemenea, el i-a mai spus că femeia trebuie să îi raporteze toate activitățile și bunurile.

Fostul agent FBi i-a spus femeii că i se interzice să dezvăluie statutul de probațiune oricui și că, dacă nu respectă acești termeni, ar putea fi închisă și pierde custodia copiilor ei, au spus procurorii.

Fostul agent FBI a avut un complice

Pentru a convinge victima că probațiunea este reală, au spus procurorii, domnul Stone a aranjat ca o altă persoană, care nu a fost identificată, să lase mesaje pe telefonul victimei despre care se presupune că aparțineau „Centrului de informații” al Administrației SUA pentru controlul drogurilor. 

De asemenea, domnul Stone a aranjat apeluri telefonice între el, victimă și această a treia persoană nenumită, care s-a prefăcut că este judecătorul Anderson, au spus procurorii.

Nu este clar ce relație, dacă există, a avut domnul Stone cu victima înainte de noiembrie 2015. Dar la un moment dat, domnul Stone a i-a propus ca relația lor să devină romantică, au spus procurorii. 

"La un moment dat, el ar fi propus să se căsătorească cu ea, susținând că va solicita apoi eliberarea probațiunii ei", au declarat procurorii într-o declarație.

O casă și două mașini scumpe, printre bunurile obținute de la femeia înșelată

Schema domnului Stone a fost eficientă, au spus procurorii. Victima i-a acordat „peste 800.000 de dolari în bani și bunuri”, potrivit rechizitoriului. 

Printre bunurile pe care femeia i le-ar fi dat se numără o casă pe Kennedy Drive în Colleyville, Texas, o Toyota Tacoma din 2017 și un Mercedes CLS din 2016.

Cazul a fost investigat de Texas Rangers și Departamentul de Justiție al SUA Biroul Inspectorului General, cu ajutorul Departamentului de Poliție din Fort Worth, au declarat procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un agent FBI ieșit la pensie a ruinat o femeie din Texas. Cum a păcălit-o să-i dea 800.000 de dolari